Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara, am facut la indemnul cumnatei mele care isi lauda sotul cat de priceput este la spaghete. Nu am avut eu ingredientele necesare pentru a pregati carbonara de la mama lui de acasa, dar am improvizat cu ce aveam prin casa si a fost pe placul nostru. De atunci pregatesc Spaghete Carbonara pe stilul nostru care noua ne este pe plac. Incercati si voi aceste spghete astfel pregatite sunt bune chiar daca in loc de parmezan am folosit cascaval sau uneori cas. Repet nu pretind ca este reteta originala, nici pe departe, este o reteta cu ingrediente accesibile pentru orice buzunar.

Ingrediente Spaghete Carbonara:
500 g spaghete,
200 g bacon,
100 g sunca presata,
100 g cascaval,
100 g cascaval afumat,
6 oua
3 linguri ulei masline,
sare, piper alb dupa gust

Preparare Spaghete Carbonara:

Spaghetele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa si sare.
Baconul si sunca se taie fasii sau cubulete si se pun la prajit in ulei de masline la foc mic intai baconul si apoi sunca pana se prajesc putin apoi tragem tigaia deoparte.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retinetinem 2 cani din apa in care au fiert).
Se bat ouale si apoi se incorporeaza cele doua tipuri de cascaval razuite marunt in ele.
Turnam spaghetele peste sunca si baconul prajit punem vasul inapoi la foc mic si amestecam energic,adaugand ouale si cascavalul. Amestecam din nou pana spaghetele sunt acoperite de ou si adaugam treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata),avand grija sa nu facem omleta…. pana sosul de pe spaghete arata cremos. Condimentam cu sare daca mai e nevoie si piper alb macinat.
Servim imediat presarat cu cascaval afumat(sau fara…).
Reteta originala contine alte ingrediente , dar ne adaptam din mers cu ce avem la indemana….

 

[amd-yrecipe-recipe:54]

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • yaya6

    08/08/2012 at 09:36

    bune paste!!!!!!si eu le fac

  • Mare Maria

    08/08/2012 at 18:16

    Febletea mea…..spagetele de orice fel:)!!!!Delicioase!

  • Maria Dorina Botici

    07/11/2012 at 22:35

    Normal carbonara se face cu costita afumata si cu parmezan dar dupa car am sa incerc si aceasta retetae strecori spaghetele nu trebuie sa mai pui apa pui ouale si iei cratita de pe foc eu asa le fac si am invatat de la italience sa le fac d

    • LianaFilipas

      08/11/2012 at 23:24

      Multumesc Maria Dorina Botici, am sa incerc si varianta propusa de tine. Reteta o am de la cineva care a lucrat in Italia si asa o stiu , normal ca era cu parmezan , dar uneori trebuie sa ne adaptam la ce avem la indemana asa ca din parmezan se facu cascaval si cascaval afumat :)))) Am si precizat la sfarsitul retetei ca nu contine ingredientele originale …. 🙂 O seara frumoasa iti doresc !

    • Maria Dorina Botici

      10/11/2012 at 04:16

      incearca sa vezi ce buna este si varianta asta.adevarata carbonara asa se face mult succes in tot ce faceti!

  • Oana Mihaela Leica

    25/08/2014 at 23:47

    f bune, la noi se face cu pecorino romano , adik o branza de oi gen parmezan dar cu un gust mult mai puternic si sarat…

    • LoredanaCarp

      29/08/2014 at 23:17

      Oanacand vii acasa am sa te pun sa le faci 🙂 Dar sa aduci tu pecorino romano 😉 aici nu cred ca gasesc 🙂 Pup

  • Anna

    05/09/2015 at 18:32

    In rețeta originala, șunca afumata se prăjește ușor cu usturoiul tocat ( asta e gustul principal pe care le au spaghetele carbonara de obicei ) . Se pot face si fără smântâna, mi se pare ca au mai mult gust asa. Eu nu adaug cașcaval, doar parmezan după ce am adăugat ouăle bătute ( si smântâna, daca adaug ) .

    • Liana Liana

      13/09/2015 at 20:59

      Anna, am adaptat reteta dupa ingredientele avute la momentul respectiv in casa. Se poate si altfel ;). Seara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram