Reteta de muffins cu cacao si branza este o reteta adaptata dupa prajitura marmorata cu branza . Fiindca eram in criza de timp si trebuia sa fac ceva dulce dar sa fie si de efect, am ales sa transform aceasta reteta . Efectul a fost cel scontat !! La toti le-au placut foarte mult, au disparut cat ai clipi desi au iesit destul de multe.
Ingrediente
Blat de cacao
180 g faina
150g zahar
4 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
3 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
Blat de branza
400 g branza dulce
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 ou
50 g gris
1 lamaie
Mod de preparare
Incepem sa preparam intai blatul cu cacao.
Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu un praf de sare si 1 lingura de zahar.
Cu restul de zahar spumam galbenusurile de ou la care vom adauga cele 3 linguri cu cacao, laptele si uleiul.
Tot la compozitia de galbenusuri incorporam si faina in care am pus 1/2 plic de praf de copt.
Acestea fiind facute adaugam albusurile spumate la compozitia de galbenusuri si amestecam usor pana se omegenizeaza.
Intr-un vas amestecam branza dulce(bine scursa) cu zaharul si oul apoi adaugam coaja razuita de la lamaie, grisul si zaharul vanilat.
Punem hartiutele in forma de muffins, adaugam compozitia de cacao cat sa umple pe trei sferturi hartiutele
apoi punem compozitia de branza deasupra cu ajutorul unui poz cu dui sau cu o lingurita (cam cate doua lingurite pentru fiecare in parte).
Introducem forma la cuptor si coacem cca 20 min la 180 grade C in cuptor preincalzit.
Din compozitia de mai sus ies cam 25-30 de buc , asta si in functie de cat de mari sunt hartiutele folosite.