Ingrediente
Blat
8 oua
6 lg faina
8 lg zahar
2 lg cacao
50 gr ciocolata rasa
esenta de rom
Crema 1
200 ml frisca
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu lapte
esenta rom
Crema 2
200 ml frisca
200 gr ciocolata alba
esenta vanilie
Sirop
6 lg miere de albime
400 ml apa
1 lg ness
50 ml whiskey
Glazura
100 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca
50 gr unt
Decor
frunze de ciocolata
bomboane trufe
ghinde din martipan
Mod de preparare
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului.Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.
Crema 2
Procedam la fel ca la crema 1…numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe .Adaugam nessul dupa care dam la rece .Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.
Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.
Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni,dupa care intindem crema de ciocolata alba.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate,se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Comentarii recente
Nina's Art Cake
01/12/2010 at 19:19Superb tortul!Arata delicios! Felicitari!
felis
01/12/2010 at 19:44Mmmm.. delicios… si cat de bine arataaa….
me and you
01/12/2010 at 20:29super ,minunaaaaat!! as dori si eu makr sa o feliutza!super buktarese!la cat mai multe retete!
Nela
01/12/2010 at 22:11Super tort ,arata foarte bine! te pup
pansy
01/12/2010 at 22:44arata superb tortul !
Anca (tort.personalizat)
02/12/2010 at 00:42Super arata. Felicitarile mele! Vreau si eu …
Lory
02/12/2010 at 00:44Fetelor va multumesc din suflet !!! aprecierile voastre ma onoreaza :):*
Nina ,Nela la ce minunatii faceti voi !!!…ma bucur ca tortuletul meu este pe placul vostru
Felis,me and you ,Pansy va asigur ca se face foarte usor asa ca daca aveti ocazia ..incercati-l 🙂
Tortuletul l-am facut pentru aniversarea de 15 ani a ficei mele Andreea 🙂
Cristina
02/12/2010 at 09:10Superb tortul! Decoratia e absolut minunata. Cum ai facut frunzele de ciocolata?
Iulia
02/12/2010 at 15:05Foarte frumos a iesit tortuletul! Felicitari! Trebuie neaparat sa iau si eu felie:D!!!
Lory
03/12/2010 at 00:34Iulia te servesc cu toata placerea :*
Multumesc mult
Lory
Lory
03/12/2010 at 00:36Cristina frunzele se fac foarte usor ..am ales cateva frunse de plante cu textura mai groasa ..pe dosul lor am pensulat ciocolata topita ..dupa care le-am pus la frigider 🙂
Cand s-a intarit am scos frunza si a ramas ce se vede :))…simplu si rapid
Lory
Lory
03/12/2010 at 00:38Anca multumesc mult :* ..o feliuta si pentru tine ..cum sa nu 🙂
Oana
02/04/2011 at 01:48Un tort de nota 10! Impecabila prezentare 🙂
Jos palaria