INGREDIENTE ALUAT ECLER: 150ml ulei, 300 ml apa, 200 gr faina, 6-7 oua,
INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, PREPARARE ALUAT ECLER:
PREPARARE CREMA: 4 linguri mari de faina ,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. Restul de 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeazapret de cateva secunde. Lasam crema sa raceasca bine si adaugam cele 2 plicuri de gelatina de la Dr Oetker dizolvata in 100 ml apa rece initial pe care apoi o incalzim usor( nu o fierbem doar o incalzim pana se dizolva !!! ),adaugam in cele din urma si 250 ml frisca batuta . Amestecam cu grija pentru a se omogeniza totul. Asezam jumatatea de aluat copt inapoi in forma rotunda detasabila , turnam deasupra crema obtinuta si deasupra asezam capacul de aluat copt ramas. Dam totul la rece pentru 3-4 ore. Deasupra sprituim cu ciocolata topita. O varianta mai rapida pentru gospodinele ce nu au mult timp la dispozitie ar fi ca crema descrisa mai sus sa o inlocuiasca cu Crema de Cremsnit ce se prepara la rece de la Dr. Oetker cu mentiunea de a adauga la crema rezultata 250 ml frisca batuta ( crema astfel imbunatatita va fi mai pufoasa , mai aerata ). Pofta Buna !
Comentarii recente
Mihaela - mykyduta
16/06/2011 at 21:24Yamiiiii, arata delicios!!!!!
TeoBucatar
16/06/2011 at 21:53Bucatareselor, super ideea pentru grabiti!Pot sa o „fur”?
Petronela
16/06/2011 at 22:55Nu mi-a trecut prin cap ca se poate face si tort si am facut eclere si chouri de zeci de ori…Multumesc de idee!
Ti-a iesit minunat si cred ca felia-i foarte apetisanta…
Pupici si pe curand!!!
Anca (tort.personalizat)
16/06/2011 at 23:39Imi place! Trebuie incercata ideea ta! Poate intr-o duminica 🙂
Leila
17/06/2011 at 00:42Linistit poti fura Teo 😉 Inchidem ochii :)))
Leila
17/06/2011 at 00:45Petronela , din pacate sectiune nu mai am la ce face :)) Urmatoarea tura la care sper sa fac poza si la sectiune va fi sambata . Deja am in plan o modificare de reteta la varianta rapida . sa vedem ce o sa iasa . Pupicei :*
Leila
17/06/2011 at 00:45Anca , varianta rapida 😉 … e mai putin de lucru 🙂 :*
Andreea
17/06/2011 at 04:36Ce idee draguta!! Mi-au trecut si mie blaturile din aluatul de chiux insa prezentarea capacului ba. 🙂
O retin musai!
Cristina
17/06/2011 at 07:45Foarte fain tortul. Buna ideea ta de a face un ecler urias.
Anonymous
17/06/2011 at 09:36Excelent , Vesele bucatarese ! Trecem si la FAVO , ca nu se stie …
Wk , pe sufletul si munca voastra !
Pupici ,
Diana .( nu-mi merge goagal , de aceea merg pe anonim , dar ma semnez … hihihi
Anonymous
18/06/2011 at 18:45vreau sa stiu si eu la ce temperatura trebui copt
Leila
20/06/2011 at 15:36:))) Multumim anonim (Diana ) 😉 O zi superba sa ai si tu :*
Leila
20/06/2011 at 15:43Anonim nr.2 :))) , scuze dar mai avem si alti anonimi :))) iti voi raspunde la intrebarea pusa de tine . Idee nu am la ce temperatura se coace ! 🙂 Si iti spun si de ce … am un amarat de cuptor de aragaz Arctic care nu are termometru :))) dar daca te ajuta iti spun pasii pe care ii urmez eu 🙂 . Pornesc cuptorul cu 15 minute inainte de a introduce aluatul la copt la foc maxim . Introduc aluatul si las la foc mare pana creste si prinde o crusta usor rozalie dupa care reduc focul la minim si las la copt pana devin frumos rumenite . Atentie pana nu e crescut aluatul si nu are crusta formata sa nu deschizi cuptorul ! . Cu cea mai mare placerea ti-as raspunde la obiect , dar nu am cum . Toate cele bune !
Anonymous
15/02/2012 at 08:59cum sa facem sa ni se vada numele??? eu nu pot numai anomim sa scriu.. ce se trece la adresa url????sunt rodica
Leila
15/02/2012 at 10:00Buna Rodica ! Hai sa iti spun cum faci 🙂 Scrii comentariul apoi selectezi metoda prin care vrei sa trimiti comentul (in cazul tau alegi Nume/Adresa Url). Dupa ce ai selectat acest tip se va deschide o fereastra unde va trebuie sa treci numele tau sau ma rog prenumele 🙂 . La adresa Url poti sa treci de ex. http://www.rodicacluj.ro , apoi dai trimite coment. O zi superba sa ai !
Anonymous
19/06/2012 at 22:505 plicuri de zahar vanilat…..cate grame ar fi ? ana
Lory
20/06/2012 at 17:23Plicul are 5-7 grame 🙂
Anonymous
18/07/2012 at 21:23ce dimensiuni are forma aproximativ?petro
Lory
18/07/2012 at 21:53Petro forma are 26 cm dar poti face si in forma mai mica :)…daca iti mai ramane compozitie poti turna gogosele individuale …si astfel te pricopsesti cu doua tipuri de prajituri 🙂
larisa
04/10/2013 at 22:42:(( de ce mi s-a desumflat blatul?:((
LoredanaCarp
09/10/2013 at 23:07Fiindca nu l-ai copt indeajuns.