Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Ecler

INGREDIENTE ALUAT ECLER: 150ml ulei, 300 ml apa, 200 gr faina, 6-7 oua,

INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, PREPARARE ALUAT ECLER:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea ,se adauga faina in bloc si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate( in functie de marimea oului vom pune 6 sau 7 bucati , idee e ca aluatul obtinut sa nu fie nici prea tare dar nici sa nu curga ).Se toarna aluatul obtinut sub forma de gramajoare cu ajutorul unui pos cu sprit mare intr-o forma rotunda detasabila pe hartie de copt cat mai des (daca nu avem sprit putem pune gramajoare cu o lingurita) si dam la copt in cuptorul preincalzit.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic pana sunt frumos rumenite. Scoatem din cuptor si lasam la racit dupa care il taiem cu grija in doua.

PREPARARE CREMA: 4 linguri mari de faina ,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. Restul de 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeazapret de cateva secunde. Lasam crema sa raceasca bine si adaugam cele 2 plicuri de gelatina de la Dr Oetker dizolvata in 100 ml apa rece initial pe care apoi o incalzim usor( nu o fierbem doar o incalzim pana se dizolva !!! ),adaugam in cele din urma si 250 ml frisca batuta . Amestecam cu grija pentru a se omogeniza totul. Asezam jumatatea de aluat copt inapoi in forma rotunda detasabila , turnam deasupra crema obtinuta si deasupra asezam capacul de aluat copt ramas. Dam totul la rece pentru 3-4 ore. Deasupra sprituim cu ciocolata topita. O varianta mai rapida pentru gospodinele ce nu au mult timp la dispozitie ar fi ca crema descrisa mai sus sa o inlocuiasca cu Crema de Cremsnit ce se prepara la rece de la Dr. Oetker cu mentiunea de a adauga la crema rezultata 250 ml frisca batuta ( crema astfel imbunatatita va fi mai pufoasa , mai aerata ). Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Mihaela - mykyduta

    16/06/2011 at 21:24

    Yamiiiii, arata delicios!!!!!

  • TeoBucatar

    16/06/2011 at 21:53

    Bucatareselor, super ideea pentru grabiti!Pot sa o „fur”?

  • Petronela

    16/06/2011 at 22:55

    Nu mi-a trecut prin cap ca se poate face si tort si am facut eclere si chouri de zeci de ori…Multumesc de idee!
    Ti-a iesit minunat si cred ca felia-i foarte apetisanta…
    Pupici si pe curand!!!

  • Anca (tort.personalizat)

    16/06/2011 at 23:39

    Imi place! Trebuie incercata ideea ta! Poate intr-o duminica 🙂

  • Leila

    17/06/2011 at 00:42

    Linistit poti fura Teo 😉 Inchidem ochii :)))

  • Leila

    17/06/2011 at 00:45

    Petronela , din pacate sectiune nu mai am la ce face :)) Urmatoarea tura la care sper sa fac poza si la sectiune va fi sambata . Deja am in plan o modificare de reteta la varianta rapida . sa vedem ce o sa iasa . Pupicei :*

  • Leila

    17/06/2011 at 00:45

    Anca , varianta rapida 😉 … e mai putin de lucru 🙂 :*

  • Andreea

    17/06/2011 at 04:36

    Ce idee draguta!! Mi-au trecut si mie blaturile din aluatul de chiux insa prezentarea capacului ba. 🙂
    O retin musai!

  • Cristina

    17/06/2011 at 07:45

    Foarte fain tortul. Buna ideea ta de a face un ecler urias.

  • Anonymous

    17/06/2011 at 09:36

    Excelent , Vesele bucatarese ! Trecem si la FAVO , ca nu se stie …
    Wk , pe sufletul si munca voastra !
    Pupici ,
    Diana .( nu-mi merge goagal , de aceea merg pe anonim , dar ma semnez … hihihi

  • Anonymous

    18/06/2011 at 18:45

    vreau sa stiu si eu la ce temperatura trebui copt

  • Leila

    20/06/2011 at 15:36

    :))) Multumim anonim (Diana ) 😉 O zi superba sa ai si tu :*

  • Leila

    20/06/2011 at 15:43

    Anonim nr.2 :))) , scuze dar mai avem si alti anonimi :))) iti voi raspunde la intrebarea pusa de tine . Idee nu am la ce temperatura se coace ! 🙂 Si iti spun si de ce … am un amarat de cuptor de aragaz Arctic care nu are termometru :))) dar daca te ajuta iti spun pasii pe care ii urmez eu 🙂 . Pornesc cuptorul cu 15 minute inainte de a introduce aluatul la copt la foc maxim . Introduc aluatul si las la foc mare pana creste si prinde o crusta usor rozalie dupa care reduc focul la minim si las la copt pana devin frumos rumenite . Atentie pana nu e crescut aluatul si nu are crusta formata sa nu deschizi cuptorul ! . Cu cea mai mare placerea ti-as raspunde la obiect , dar nu am cum . Toate cele bune !

    • Anonymous

      15/02/2012 at 08:59

      cum sa facem sa ni se vada numele??? eu nu pot numai anomim sa scriu.. ce se trece la adresa url????sunt rodica

    • Leila

      15/02/2012 at 10:00

      Buna Rodica ! Hai sa iti spun cum faci 🙂 Scrii comentariul apoi selectezi metoda prin care vrei sa trimiti comentul (in cazul tau alegi Nume/Adresa Url). Dupa ce ai selectat acest tip se va deschide o fereastra unde va trebuie sa treci numele tau sau ma rog prenumele 🙂 . La adresa Url poti sa treci de ex. http://www.rodicacluj.ro , apoi dai trimite coment. O zi superba sa ai !

  • Anonymous

    19/06/2012 at 22:50

    5 plicuri de zahar vanilat…..cate grame ar fi ? ana

  • Anonymous

    18/07/2012 at 21:23

    ce dimensiuni are forma aproximativ?petro

    • Lory

      18/07/2012 at 21:53

      Petro forma are 26 cm dar poti face si in forma mai mica :)…daca iti mai ramane compozitie poti turna gogosele individuale …si astfel te pricopsesti cu doua tipuri de prajituri 🙂

  • larisa

    04/10/2013 at 22:42

    :(( de ce mi s-a desumflat blatul?:((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram