Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bogracs











Ingrediente :

1 kg carne vita (eu am folosit carne de caprior )
1 kg carne porc (piept , coada )
6 bucati ceapa
6 bucati rosii
2 ardei iuti ( fiecare pune ardei iute dupa gust , dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat)
1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina)
1.5 kg cartofi
2 bucati ardei gras (eu nu am pus caci am uitat sa cumpar !)
sare, delikat , boia,chimen macinat si 1 tub pasta de gulyas
untura

Pentru galuscute:
2 oua
1 lingura rasa untura
faina
sare
apa

Preparare :

Portionam intai carnea . Ceapa o curatam si o taiem marunt. Legumele se curata si se taie felii . Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita apoi le taiem felii sau cubulete. Cartofii se curata si se tau cubulete. Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata. Adaugam intai carnea de vita (caprior ) peste , condimentam cu sare , piper , delikat si adaugam si rosiile taiate. Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna ,dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba . Cand carnea e fiarta de jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa ) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata. Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate . Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulyas , 1 lingura boia , 1 lingurita de chimen macinat . Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palmi carnea . Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati . Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete (daca e prea gros bogracsul mai adaugati un pic de apa). In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator . Intr-un vas punem 2 oua , 1/2 lingurita sare , 7-8 linguri faina si le amestecam . Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare . Cu aparatul de rupt galuscute le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti (daca nu aveti aparat , galuscutele se pot rupe cu o lingurita ) si lasam sa fiarba cateva clocote.
Se serveste fierbinte .

Bogracsul e mult mai bun daca folosim mai multe tipuri de carne .

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram