Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bogracs











Ingrediente :

1 kg carne vita (eu am folosit carne de caprior )
1 kg carne porc (piept , coada )
6 bucati ceapa
6 bucati rosii
2 ardei iuti ( fiecare pune ardei iute dupa gust , dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat)
1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina)
1.5 kg cartofi
2 bucati ardei gras (eu nu am pus caci am uitat sa cumpar !)
sare, delikat , boia,chimen macinat si 1 tub pasta de gulyas
untura

Pentru galuscute:
2 oua
1 lingura rasa untura
faina
sare
apa

Preparare :

Portionam intai carnea . Ceapa o curatam si o taiem marunt. Legumele se curata si se taie felii . Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita apoi le taiem felii sau cubulete. Cartofii se curata si se tau cubulete. Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata. Adaugam intai carnea de vita (caprior ) peste , condimentam cu sare , piper , delikat si adaugam si rosiile taiate. Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna ,dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba . Cand carnea e fiarta de jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa ) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata. Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate . Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulyas , 1 lingura boia , 1 lingurita de chimen macinat . Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palmi carnea . Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati . Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete (daca e prea gros bogracsul mai adaugati un pic de apa). In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator . Intr-un vas punem 2 oua , 1/2 lingurita sare , 7-8 linguri faina si le amestecam . Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare . Cu aparatul de rupt galuscute le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti (daca nu aveti aparat , galuscutele se pot rupe cu o lingurita ) si lasam sa fiarba cateva clocote.
Se serveste fierbinte .

Bogracsul e mult mai bun daca folosim mai multe tipuri de carne .

Pofta Buna !!!

Comentarii recente

  • Jacktels Kochbuch

    17/05/2009 at 01:34

    Hallo Lia,

    nui bunä. Asa ceva nu poate sä aibä Gust bun. Si mai ales cä este la Ceaun fäcutä.Neeeee….0 Punkte.
    (asi putea sä imi scimb radical pärerrea dacä primesc si eu o Farfurie sau douä ??)

    LG Jacob

  • irina

    17/05/2009 at 08:53

    Arata atat de bine…Deja mi-e foame.

    irina

  • Cami -Camila-Witt....

    17/05/2009 at 16:13

    Se aude minunat,parca si miros…O dumininca placuta.Cami

  • laura laurentiu

    19/05/2009 at 14:48

    Offff! Voi chiar stiti ce imi place mie mult de tot si nu rezist, balesc pe tastatura si…mor de pooooftaaaa! In consecinta va astept dupa un premiu pentru creativitate – de la mine pentru voi!

  • LeoFlori

    19/05/2009 at 22:09

    Fetelor, va asteapta un premiu la mine pe blog!

  • alison

    20/05/2009 at 07:09

    wow,ce rustic e facut acest fel,arata suuuper!

  • Dana2dor

    20/05/2009 at 10:16

    Fetele vesele, aveti un premiu binemeritat pentru reteta asta si pentru toate bunatatile pe care le faceti voi, asa ca treceti pe la mine sa-l ridicati!!!
    Va pup pe amandoua si va imbratisez!

  • Lory

    20/05/2009 at 14:29

    Laura ,Leo,Dana multumim de premii sunteti tare dragute
    Va pupam
    Lory si Leila

  • Lory

    20/05/2009 at 14:31

    Jacob la cum o stiu eu pe Lia cu siguranta primesti din aceasta minunatie 🙂
    O zi buna
    Lory

  • Lory

    20/05/2009 at 14:33

    Alison si eu am avut aceiasi reactie cand am vazut cum a preparat aceasta bunatate 🙂

  • Lory

    20/05/2009 at 14:34

    Irina, Cami todeauna mancarurile preparate de Lia provoaca o foame nebuna 🙂

  • Florian Stroe

    13/07/2011 at 17:36

    …măi fetelor!…am impresia că am dat peste un blog „meseriaş”…nu vă încurcaţi cu prostii şi abuzaţi de cărniţă…ceea ce-mi place mie. Bravo!

  • Leila

    13/07/2011 at 17:46

    Florine , pai eu stiam ca cea mai buna leguma e carnea … :)))

  • Bencze Eva

    11/12/2020 at 17:53

    Cel mai bun gulyas si se mau face si cu fasole „bab gulyas”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram