Concursul se va desfasura in perioada 15.06.2011 – 30.06.2011 . Fiecare participant poate sa trimita pe adresa blogului bucatareselevesele@gmail.com maxim doua retete de inghetata preparate in casa impreuna cu imaginea finala si mentiunea „Concurs- Cea mai buna inghetata”.Participantii vor mentiona in emailul trimis si datele de contact (nume,adresa, nr telefon).Pozele trebuie sa va apartina.
Atat reteta cat si imaginea va fi postata in blogul nostru la sectiunea Concurs.
Castigatorul va primi din partea sponsorului Sarah Pop , un set de 6 cupe pentru inghetata si 6 lingurite.
Desemnarea castigatorului se va face prin jurizare si se va anunta in data de 02.07.2011 pe blog.
Premiul va fi expediat doar pe teritoriul tarii.
Update
Retete inscrise:
Este o reteta de inghetata italiana foarte cremoasa si usor de preparat!
Ingrediente:
500 ml frisca (vegetala sau naturala)
5 oua
150 gr zahar
200 gr capsuni
200 gr visine
3 lingurite cacao
50 gr ciocolata
Mod de preparare:
Ouale se separa, se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat cu zaharul, se bate si frisca.
Se amesteca frisca batuta cu galbenusurile, se adauga albusurile, se omogenizeaza totul atent.
Se dau prin blender visinele si capsunii.
Compozitia se imparte in 3 parti: intr-un bol se pun visinele, in cel de-al doilea capsunii si in cel de-al treilea cacaoa cernuta si ciocolata razuita.
se pun compozitiile in caserole si se dau la congelator pentru 6-8 ore.
P.S: inghetata se poate face cu orice fel de fructe, alune, ciocolata, sau vanilie.
Pofta Buna!!
Ingrediente:
250 ml frisca
200 g iaurt
100 ml lapte
300 g capsuni
150 g zahar
Décor:
Ciocolata rasa
Capsuni
Napolitane
Mod de preparare:
Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos delicios. Sosul se toarna peste amestecul de frisca,lapte si iaurt si se omogenizeaza.
Compozitia se pune intr-o caserola prevazuta cu un capac si se da la congelator 1 ora,apoi se scoate si se mixeaza bine,se baga din nou la congelator pentru inca o ora si iar se mixeaza. In total am mixat-o de 3 ori pentru a sparge acele de gheata. Dupa a treia mixare se lasa la congelator aprox 3 ore pentru a se intarii bine. Inainte de servire se pune 20 minute la frigider pentru a se inmuia putin si a putea forma globuri de inghetata.
Se serveste cu ciocolata rasa,capsuni si napolitane.
Andreea Georgiana Dianu
INGHETATA cu CAFEA
Ingrediente:
3 galbenusuri
350 ml lapte
2 pliculete ness
250 ml frisca lichida
150 g zahar
Mod de preparare
Laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase(amestecand).Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!
Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea(cand este complet rece) si se amesteca!
Se da la congelator 1 h,apoi se scoate si se mixeaza,se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!
Ingrediente:
-4 albusuri
-150 g zahar
70 g faina
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza.
Gaby D
Baked Alaska
Ingrediente
Pentru inghetata:
6 galbenusuri
400 ml smantana dulce pentru frisca
200 gr ciocolata alba
o esenta vanilie
4 linguri zeama lamaie
o lingura unt
150 gr zahar
Pentru caramel:
5 linguri cu varf, zahar
150 ml frisca lichida
o lingura unt
Pentru blat:
3 oua
200 gr zahar
150 gr faina
2 linguri ulei
o lingurita cacao
Pentru bezea:
6 albusuri
8 linguri zahar
in plus
2 linguri coniac, plus..rabdare:)))
Mod de preparare
Inghetata.
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am pus intr-o craticioara, la foc mic, amestecand intr-una pana ce s-au topit cristalele de zahar(aveti grija sa nu le afumati, amestecati mereu).
Frisca am batut-o tare (n-a durut-o, stati linistiti :)) ) .
Ciocolata am topit-o pe baie de abur impreuna cu untul.
Cand galbenusurile si ciocolata s-au racit, le-am amestecat cu frisca batuta si esenta de vanilie.
Am tapetat un bol rotund cu folie alimentara si am turnat jumatate din compozitie.
Am dat la congelator timp de 30 minute timp in care am facut caramelul.
Am topit zaharul, amestecand, pana a capatat culoarea chihlimbarului.
Am luat de pe foc, am pus frisca si untul si am amestecat repede; se formeaza „reactii” asa ca aveti grija la abur si stropi.
Am pus inapoi pe foc si am lasat doar pana ce caramelul a fost perfect topit.
Am scos inghetata, am turnat sosul caramel (rece) si am dat inapoi la frigider pentru 20 min.Am scos iar de la frigider si am pus si restul de inghetata amestecat cu zeama de lamaie si l-am lasat la congelator cateva ore bune (recomandabil peste noapte).
Intre timp am preparat un blat simplu.
Se porneste cuptorul la temperatura de 170 grade.
Am separat albusurile de galbenus, am mixat spuma albusurile adaugand in ploaie zaharul si am mixat pana s-a topit.
(eu zic mixat..dar gresesc ..pentru ca eu nu bat niciodata albusurile cu mixerul ci cu telul 🙂 )
Am adaugat faina si uleiul si am omogenizat. Am pus si cacaua si am amestecat, dar nu complet, am incercat un amestec usor marmorat, „jucandu-ma” prin compozitie cu furculita :))
Am tapetat o cratita cu folie de aluminiu, am uns cu ulei, am presarat faina pe fund, am turnat compozitia si am copt blatul la foc mic pana a trecut testul cu scobitoarea. Cred ca 35 min, cam asa.
Cand inghetata era congelata, am rasturnat-o pe blat (pe care l-am stropit cu coniac), punand blatul deasupra inghetatei si invartind cu o miscare ferma , cu totul si am dat la congelator.
Aici am un mic pont.
La mine, stratul de deasupra de inghetata era cat pe ce sa se rastoarne. Inghetata si caramelul nu fac priza totala si fug una de cealalta :))), asa ca voi turnati caramelul mai mult in mijlocul bolului, lasati marginile libere pentru a putea face priza primul strat de inghetata cu cel de-al doilea.
Am batut spuma albusurile pentru bezea adaugand lingura cu lingura, zaharul.
Am imbracat cupola in bezea (nu am mai facut cu poshul ca la cat sunt eu de inceata s-ar fi topit inghetata =))) ), apoi mi-am invitat sotul sa se joace cu pistolul cu gaz.
Io ori as fi dat foc la casa ori mi-as fi ars sprancenele :)).
Alternativa pistolului e un cuptor bun, cu setari de incalzire a treptei superioare, ce va fi incalzit la 200 grade si va primi cupola dulce in gazda (ce dragalas i-am zis:)) ), pentru 5 minute, cat sa se incalzeasca si caramelizeze bezeaua.
Gaby D
Popsicles – Inghetata pe bat
Ingrediente :
600-700 gr smantana pentru frisca
7-8 linguri zahar daca nu e deja indulcita frisca sau deloc daca e deja dulce
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 gr cirese
4 buc kiwi
3 linguri sirop menta
Preparare:
Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece. Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca. Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul. Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta. Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam. Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat. Omogenizam toate trei compozitiile. Pregatim paharele de unica folosinta. Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10. Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi. Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie. Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele. Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore. Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.
Inghetata cu ciocolata si cirese amare
Pentru blat:
150 g biscuiti
75 g unt
Biscuitii ii punem la robot si ii mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, nivelam si tasam bine cu o lingura. Dam la frigider pana pregatim compozitia pentru inghetata.
Pentru inghetata de ciocolata:
200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana pentru frisca
200 g lapte condensat indulcit
esenta de cafea
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam usor cu o lingura laptele condensat si esenta de cafea.
Daca va place mai dulce mai puteti pune lapte condensat. O buna ocazie sa gustati si sa dati iama cu lingurita in compozitia pentru inghetata. :))))
Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator pentru vreo ora, poate 1 ora si jumatate, pana se intareste.
Intre timp preparam compozitia de vanilie cu cirese amare din:
4 galbenusuri
4 linguri zahar
200 ml lapte
250 ml smantana pentru frisca
esenta de vanilie
150 g cirese amare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se toarna incetisor si in fir subtite laptele fierbinte, mixand continuu, la viteza mica a mixerului. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune la foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.
Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri racita, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Dam vasul la congelator pentru 1 ora, apoi scoatem si mixam cu blenderul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. Adaugam ciresele amare, fara samburi si omogenizam. Turnam in tava, peste stratul de inghetata de ciocolata si dam din nou la congelator pana la congelarea completa.
Rasturnam pe un platou, scoatem folia alimentara si portionam dupa dorinta.
Inghetata de vanilie cu dulceata de capsuni
Ingrediente:
200 ml lapte
2 galbenusuri
300 ml frisca lichida
1 esenta vanilie
dulceata de capsuni
piscoturi
5 linguri de zahar
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se dubleaza si se topeste zaharul
Adaugam laptele si apoi punem amestecum la fiert sa se ingroase .Dam la racit timp in care mixam bine frisca .Amestecam usor frisca cu compozitia de lapte si esenta.Punem pe fundul unei tavi piscoturi apoi acoperim cu crema.Dam la frigider pentru cca 4 ore la congelator.
Servim acoperita cu dulceata de capsuni !
Cristea Dana :
Inghetata de menta
Foarte simplu de facut si la fel de simplu de mancat.
Ingrediente:
250 ml frisca lichida
2 linguri smantana dulce
2 linguri sirop de menta natural ( sau dupa gust)
frunze de menta pentru ornare
Mixam frisca, peste care adaugam smantana si omogenizam.
Peste frisca vom pune siropul si cu o lingura amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Punem totul intr-un vas, peste care mai punem putin sirop deasupra, apoi dam la congelator pentru 2 ore.
Servim dupa bunul plac, eu am ornat cu sirop de menta si frunze de menta, nu am vrut sa bag ciocolata sau altceva ca sa nu-i stric gustul.
Inghetata de menta
Ingrediente:
* 200 ml frisca
* 200 g zahar tos
* 150 ml lapte
* 3 oua
* 2 pliculete zahar vanilat
* sirop de menta
* capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Se pun într-o craticioara la foc mic galbenusurile,un praf de sare, 100 g zahar si se amesteca încontinuu.
Cand a inceput sa fiarba,se lasa sa dea în cateva clocote,se opreste focul si se lasa la racit.
Separat,intr-un bol se pun albusurile si se bat spuma, se adauga zaharul tos,cel vanilat si se bat în continuare încă 10 minute.
In alt bol, se bate frisca cu un pliculet de zahar vanilat.
Se amesteca cu celelalte doua compozitii, într-un bol mai mare.
In crema obţinuta,se pune siropul de menta.
Amestecul se toarna in cutii si se baga la congelator aproximativ 4 ore.
Se serveste ornata cu frunzulite de menta si capsuni.
Simona Patras:
Inghetata de vanilie si rodie
Ingrediente:
* 400 ml lapte
* 200 ml frisca lichida
* 150 g zahar
* 3 oua
* 1 rodie
* esenta de vanilie
* 1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul.
Punem sa fiarba laptele si cand clocoteste se adauga esenta de vanilie.
Se da la o parte, se acopera si se lasa asa pentru 15 minute.
Se toarna laptele incet peste oua, amestecand mereu.
Se pune cratita cu aceasta compozitie pe foc potrivit, si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit amestecand din cand in cand in compozitie.
Frisca se bate spuma tare cu zaharul vanilat.
Scoatem semintele de la rodie, jumatate din ele le facem suc ,iar restul le folosim pentru a le pune in inghetata si decor.
Intr-un bol se pune frisca, adaugam compozitia de vanilie si amestecam usor ,apoi adaugam sucul si semintele de rodie, omogenizand bine.
Punem totul in cutii si dam la congelator pentru cel putin 4 ore.
Servim inghetata decorata cu seminte de rodie.
Comentarii recente
Alice
15/06/2011 at 14:20la sectiunea asta merge si parfait-ul facut in casa? e un fel de inghetata doar ca se taie felii 😛
Caietul cu retete
15/06/2011 at 15:14Super concurs si premiul foarte tentant ! Pana acum am avut doar doua incercari esuate in a face inghetata, concursul asta ar fi un motiv bun sa incerc din nou !
Sidy
15/06/2011 at 15:30Waw ce fain ! De abia astept sa ma delectez cu minunatele voastre retete.
Felicitari pentru ideea concursului jurizat !
Lory
15/06/2011 at 18:08Alice sigur ca merge 🙂 te asteptam cu reteta .
Lory&Leila
Lory
15/06/2011 at 18:11Vio suntem sigure ca vei face o inghetata delicioasa!!
Lory
15/06/2011 at 18:12Sidy multumim!!! asteptam si retetele tale :*
Lacrima
15/06/2011 at 18:27suna tentant!:)
pansy
15/06/2011 at 22:42super concursul !
jurnaldegospodina
16/06/2011 at 20:42ce concurs racoritor ! imi place 🙂
Leila
16/06/2011 at 21:24Jurnal de gospodina , Lacrima, Pansy asteptam cu drag retetele voastre. Sunteti gospodine una si una cu siguranta aveti retete deosebite .Leila& Lory
Miha
20/06/2011 at 15:11Pot fi si retete mai vechi sau trebuie preparate acum special pt acest concurs?
Leila
20/06/2011 at 15:45Buna Miha , se accepta si retete mai vechi 🙂 Te asteptam !
Brindusa
22/06/2011 at 23:35Ia uite ce concurs interesant! Cui nu-i place inghetata? :)))
Leila
23/06/2011 at 12:21Te asteptam cu drag Brandusa ! :*
Retetele lui Ari
23/06/2011 at 23:57Dragut concursul, dar am o intrebare 🙂
Pt bloggerii care participa dati link si la reteta publicata pe blogul lor?
Lory
24/06/2011 at 08:29Buna Ari,
Termeni stabiliti pentru acest concurs nu prevad acest lucru.Te asteptam cu drag<:d>
Ana
25/06/2011 at 13:47Am trimis si eu,in fine pe langa aceste retete deosebite, si reteta mea ,simpla de tot, daca voi credeti ca merge- ok,daca nu , nu-i bai,premiul e asa de tentant insa :))
Imbratisari!
Lory
25/06/2011 at 19:21Ana am primit-o 🙂 si bineinteles ca va fi inscrisa in concurs.Maine ma voi ocupa sa le postez pe toate ce le-am primit 🙂
Inca mai este timp si pentru alte retete asa ca va asteptam <:d>
Alice
26/06/2011 at 23:04Trimis si eu doua mailuri cu doua retete. Sper sa le fi primit si sa fie ok sa le postati si pe ale mele.
Bafta tuturor!
Mi-a placut sa fabric inghetata.
Ana
26/06/2011 at 23:52multumesc mult! :*
Alice
28/06/2011 at 09:41Am trimis si eu , dar vad ca inca nu sunt postate. Nu corespund?
Lory
28/06/2011 at 09:48Alice le-am primit sunt foarte bune,nu am avut timp :(le pun in blog diseara .Stai fara grija:)toate retetele primite vor intra in concurs 🙂
Lory
29/06/2011 at 08:16In data de 30 iunie ora 23.59 se inchieie concursul nostru .Toate retetele primite pana la aceasta data vor fi postate in site cel tarziu in data de 1 iulie dimineata.
Inca mai e timp sa va puteti inscrie
Mult succes!!
Sarahpop
01/07/2011 at 12:03In primul rand vreu sa va multumim tuturor concurentelor pentru retetele impartasite, va felicitam pe toate, decizia va fi una grea.
Castigatoarea va fi afisata maine, 02.07.2011, pana la ora 12.00.
sarahpop
02/07/2011 at 08:45Asa cum v-am promis ieri, azi anuntam castigatoarea. Felicitari inca o data tuturor participantelor!
La desemnarea castigatoarei am apreciat ingredientele, gradul de complexitate si nu in ultimul rand aspectul final. Prin urmare castigatoarea concursului (de acord si cu Bucataresele Vesele) este concurenta cu reteta BAKED ALASKA! Felicitari!
gaby_d
02/07/2011 at 09:41Nu va pot descrie emotia. Danutza (pusik’s blog) m-a felicitat si nu stiam pentru ce.
Multumesc din suflet!
Multumesc mult de tot!
Dana Cristea
02/07/2011 at 09:50felicitari inca odata gabitzo, chiar meritai, reteta si poza ta e cea mai tare, sa le stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de ele!!!!!!!felicitari tuturor, organizatorilor si participantlor!!!!multumim pentru gazduire!!!
Lory
02/07/2011 at 09:50Felicitari Gaby!!! Sa te bucuri de premiu :*
Felicitari tuturor concurentelor ,retetele au fost deosebite Va asteptam cu drag si la urmatoarele concursuri pe care le vom organiza
Lia & Lory
Mitinita
02/07/2011 at 10:22Felicitari Gabytza!!!Sa te bucuri de premiu si sa ne mai faci multe multe bunatati.
miclescumirela
02/07/2011 at 10:44Felicitari Gabi nucu nu se putea altfel la ce specialitate grozava ai tu acolo .
Miha
02/07/2011 at 11:01Felicitari Gabi! Sa stapanesti premiul sanatoasa! :*
Felicitari Lory si Leila pentru concurs! :*
Alice
02/07/2011 at 13:18felicitari gaby….meritat!
jurnaldegospodina
02/07/2011 at 20:01Felicitari Gaby…sa le folosesti sanatoasa..pupici
Simona P
02/07/2011 at 22:22Felicitari Gaby!!!Sa folosesti cu placere premiul!
gaby_d
03/07/2011 at 11:44Multumesc frumos, tuturor!