Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Concurs -„Cutitele ceramice ne usureaza munca”


Roadele toamnei ne pun imaginatia la incercare.Astfel se nasc retete minunate in a caror ingrediente se regasesc legumele toamnei .

Dupa cum stiti ustensila de baza din bucatarie este cutitul.Fiecare ne dorim sa avem la indemana cutite performante care sa ne satisfaca toate nevoile .
Daca intr-adevar va doriti un set de cutite performant va invitam la concurs.
Sponsorul PentruAcasa.com va ofera un superb Set de cutite ceramice Royalty Line Switzerland ,in valoare de 400 Ron ,pentru cea mai reusita reteta .
Tema concursului Preparate cu vinete(fel principal,aparitive,salate)
Pentru a fi inscris in concurs trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
1) Prepara o reteta in care sa se regaseasca Vanata si posteaz-o pe site-ul,blogul tau cu link spre concurs
sau
1.a.Daca o ai deja postata in blog ,site faci un post nou in care atasezi link-ul retetei de pe site, o poza a preparatului si link catre concurs.
1.b Trimite link-ul si poza finala cu mentiunea „Concurs- Cutitele ceramice ne usureaza munca” la adresa de email bucatareselevesele@gmail.com si le vom posta in sectiunea concurs.
2)Daca nu ai site,blog ne poti trimite reteta si o poza finala cu mentiunea „Concurs- Cutitele ceramice ne usureaza munca” la adresa de email bucatareselevesele@gmail.com ce va fi postata in sectiunea concurs,mentionand in mesaj si datele de contact (nume,adresa, nr telefon…acestea nu vor fi facute publice).
3)Da-ti like paginii de facebook Bucataresele Vesele si apoi adaugati ca prieteni pagina sponsorului Pentru Acasa Pentru Acasa.
4)Pozele trebuie sa va apartina, iar reteta trebuie sa fie redactata de dvs. chiar daca v-ati inspirat de la o reteta ce se afla pe net sau carte de bucate.
Concursul se va desfasura in perioada 19.09.2011 – 02.10.2011 .
Desemnarea castigatorului se va face prin jurizare .
Fiecare reteta va primi doua note de la 1 la 10, una pentru aspect si prezentare si una pentru complexitate. Daca una din retete va intruni acelasi punctaj , sponsorul va decide castigatorul.
Rezultatul se va anunta in perioada de 03.10.2011 – 10.10.2011 pe site si prin email.
Puteti participa chiar daca nu locuiti in Romania, premiul urmand sa fie livrat la rude sau prieteni cu domiciliul stabil in Romania.
Acestea fiind zise ,Bucataresele Vesele va ureaza mult succes si va asteptam cu retete delicioase ….
Participanti:


1.Dachman Laura
Sandvisuri din vinete


2.Valentina Anamaria
Rulouri de vinete


3.Alice
Evantai de vinete


4.Betty Besoiu
Gramajoare de vinete cu orez

5. Flory Avram
Rulori de vinete cu mozzarella si prosciutto crudo

6. Andreea Mihaela Lazar
Budinca de vinete

7.Paul Ioana Alina
Crema de vinete si ardei copti

8.Lia Maria Grozi
Vinete pane cu urda si ardei gras

9.Adela Zilahi
Pateu de vinete si ciuperci

10.Mihaela Simiuc
Evantai din vinete

11.Geta Cipaianu
Pachetele de vinete


12.Bercea Claudia
Salata cu vinete si susan
INGREDIENTE
4 vinete potrivite;
1 ceapa mica rosie;
2 rosii;
1 lingurita de susan;
3 oua;
o ceasca de ulei;
1 lingurita de mustar;
adaus pentru mancare;
eu am pus marar ca decor – cine nu vrea nu mai pune;
o jumate de lamaie
MOD DE PREPARARE
Salata de vinete cu susan este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de salata am luat 4 vinete, le-am spalat, le-amsters bine si le-am pus pe gratar pe aragaz. Sa se faca mai repede, le intep din loc in loc cu furculita. Le intorc pe toate partile sa li se inmoaie coaja. Cand s-au copt le-am pus la scurs. Exista un suc care nu este bun. Se coc cam in 30 de minute, depinde de marimea lor.
Intre timp am luat un castron curat, uscat, am pus 3 galbenusuri am luat un tel si le-am amestecat bine. Am pus un praf de sare, am amestecat repede, am pus o lingurita de mustar si ulei, incet sa nu se taie galbenusurile. Se pun cam 200 ml de ulei depinde cat de multa maioneza preferam. Se amesteca intr-un singur sens sa nu se taie. Ca sa creasca maioneza repede se pune suc de lamaie de la o jumate de lamaie. La final se pune maioneza la frigider. Se curata vinetele cu apa rece. Se inmoaie degetele in apa cu sare sa se curate mai usor. Se toaca pe tocator, se taie ceapa fin, dupa ce am curatat-o si spalat-o.

Se amesteca maioneza cu vinetele si ceapa si pune lingurita de susan si o lingurita de adous pentru mancare. Se amesteca bine, apoi se pune intr-un castron, se asaza felii de rosii taiate frumos. Am folosit 2 rosii si putin marar. POFTA BUNA

13.Vulpe Mihaela

Mancarica de vinete, dovlecei si rosii

Necesar: 2 vinete mari, 6 dovlecei tineri, 6 rosii mari, ulei, 5 cepe mari

Se curata vinetele, se taie felii, se sareaza si se lasa 10 min. La fel si dovleceii. Se spala si se pun pe gratar (eu am unul de fonta pentru aragaz). Dupa ce i-am copt pe toti, se taie bucatele. Se curata si se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga rosiile tocate, iar la 10 min vinetele si dovleceii. Se adauga la sfarsit verdeata (marar, patrunjel).

14.Adina C
Sandwich a la Jamie Oliver


15.Ancuta Draghici
Zacusca de vinete


16.Magda Adina

Omleta cu vinete coapte si gogosari


17.Fancy Cake

Tabouleh cu vinete


18.Maria Pascu

Rondele de vinete cu ciuperci


Ingrediente:
– 2 vinete de marime medie;
– 850 ml suc de rosii (mai concentrat);
– 250 g ciuperci fierte;
– ulei, piper, sare, zahar, usturoi, patrunjel verde.

Mod de preparare:
Se taie vinetele in rondele de grosimea unui deget si se pun la prajit in ulei incins, apoi se scot pe un servet absorbant pentru a inlatura surplusul de ulei, dupa care se pun intr-un vas la racit. Intre timp, se pun la foc, intr-un vas putin mai adanc, sucul de rosii cu putin ulei, sare, piper, zahar si usturoi taiat bucatale mici – dupa gust si se lasa pana se intrepatrund bine aromele, apoi se adauga rondelele de vinete, ciupercile fierte, se mai tine totul pe foc inca 10 minute, se stinge focul, se adauga patrunjel proaspat deasupra si se acopera vasul cu un capac.

19.Ina Yna Salata de vinete

Am copt o vanata mare ,am decojit-o,am tocat-o marunt ,ceapa taiata fin cubulete, sare,si am pus si putin lapte ,i-a dat un gust aparte si i-a luat din iuteala,am inceput sa amestec f bine salata impreuna cu ulei,am ornat cu rosii felioare si putin parmezan, pofta buna!

20.Elena TomaSalata de vinete cu note exotice

21.Brindusa Scheaua
Curry de vinete

22.Sara & Miki
Rulouri de vinete

23.Birgaoanu Oana
Zacusca

24.Dianu Andreea Georgiana
Vinete umplute cu pui si legume

25.Alexa Monica
Cuscus cu tocanita de soia

26.Ramona Pintea
Moussaka

27.Georgiana Declerck
Tempura de vinete si zucchini cu sos vinaigrette in stil asiatic

28.Mirea Sevastian
Ghiveci cu vinete si cartofi

Ingrediente:
1 vanata potrivita
3 cartofi mai mari
1 ardei capia rosu\
1 ceapa mai mare
rosii 3-4
sare,piper,ulei 3-4 guri de sticla
verdeata

Preparare:
Se pune uleiul la incins ,apoi ceapa si ardeiul taiate julien,si se lasa la calit, apoi se pun cartofi si vanata taiate cuburi si se inabuse cu apa calda ,adaugam rosiile taiate si lasam sa fiarba bine ,se condimenteaza cu sare,piper si vegeta,se mai lasa 1-2 clocote si inchidem focul,si punem verdeata tocata,pofta buna!

29.Negrescu Mihaela
Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat

30.Angelica Nistor
VINETE CU CHIFTELUTE SI SOS DE ROSII

Imi place combinatia asta.Intotdeauna cand am asociat vinetele cu chifetelute si sos de rosii am fost incantata.De ce nu si de acesta data?Anul acesta au fost vinete en gros,retete la fel exista…..mii si mii ,imaginatie este cat China,cu timpul stau mai rau,dar, uite ca am reusit sa-mi delectez si eu simturile cu acest preparat gustos.Sper sa placa.
Aceasta reteta este pt. concursul ”Cutitele ceramice ne usureaza munca” de pe blogul ”Bucataresele vesele” .

Ingrediente pt.4 portii:
-4 vinete lungi si subtiri, dar sa fie mai micute
-sare si piper
-ulei

Chiftelute:
-150 gr.piept de pui
-1 ou
-verdeata tocata marunt
-2 catei de usturoi
-1 ceapa micuta
-2-3 felii de paine
-1 lingura de parmezan ras
-sare si piper (sau condiment pt.pui)

Sos:
-6 linguri pasta de tomate
-3 catei de usturoi
-1 ceapa
-1 morcov
-ulei de masline (sau unt)
-2 linguri vin rosu
-2 linguri de faina
-1 lingurita de zahar brun
-busuioc proaspat (eu nu am avut,asa ca m-am multumit cu marar… si asa a fost bun,dar cu busuioc e si mai bun)
-sare si piper
-boia
-1 foaie de dafin

Mod de preparare:

1.Inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem foarte bine .Carnea de pui taiata marunt impreuna cu restul ingredientelor le punem intr-un robot de bucatarie si le mixam bine.

2.Din amestecul rezultat modelam chiftele rotunde ,mai marisoare.Le punem deoparte pana pregatim vinetele.

3.Vinetele spalate le curatam de codita ,le scobim pe interior cu aparatul de scobit mere si dupa aceea le taiem pe lung,de jur imprejur, dar nu de tot ,capetele sa se tina laolalta.Le dam cu sare si cu piper in interior si le punem la prajit in baie de ulei, la foc potrivit de mare, pana sunt patrunse si se inmoaie.Le manevram cu grja in tot acest timp sa nu se rupa sau sa li se strice forma.

4.Cand sunt gata le scoatem pe un servetel de hartie si le lasam sa se scurga.In uleiul in care am prajit vinetele putem pune acum la prajit si chiftelutele,la fel la foc moderat sa se patrunde bine si in interior.Le lasam pana capata o culoare aurie,dupa aceea le scoatem si le punem si pe ele la scurs pe un prosop de hartie.

5.Pt .sos punem intr-o tigaie sau craticioara untul sau uleiul de masline si adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si morcovul ras.Le calim putin ,apoi stingem cu vinul ,o cana de apa punem si foaia de dafin si lasam sa fiarba pana este patruns morcovul.
Adaugam apoi faina amestecata cu pasta de tomate,zaharul,sare,piper si boia si lasam sa fiarba cam 10-15 minute pana capata o consistenta mai grosuta.Cand sosul a fost gata eu l-am pasat putin cu mixerul vertical ,nu stiu de ce…cred ca sa fie mai pastos.

6.In timpul cat fierbe sosul asezam cu grija in interiorul fiecarei vinete cate o chifteluta.Daca e gata si sosul ,pregatim platourile.Putin sos ,cate o vanata cu chifteluta ,decor ,putin marar sau busuioc ….si Gata ! Pofta buna!

31.Simona Patras
Tarta cu rulouri de vinete

32.Sociu Antonina
Calzone


33.Blanka Bezsnei
Rulouri de vinete cu sunca si branza


34.Raluca Grivescu
Tort aperitiv cu vinete si ardei kapia

Ingrediente:
1 pachet foi placinta
2 vinete medii, aproximativ 700 grame
3 ardei kapia
1 dovlecel
2 cepe de apa
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 ou
60 ml ulei
pesmet, sare, piper

Mod de preparare:
Se curata legumele, vinetele si dovlecelul se taie in cuburi mai mari, ardeiul kapia si ceapa taie julien si se calesc toate in ulei aproximativ 15 minute. Se adauga usturoiul tocat marunt, patrunjelul, 1 cescuta cu pesmet si oul batut. Se condimenteaza cu sare si piper, se mai lasa 1 minut pe foc, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp se unge cu ulei o tava cu inel detasabil cu diametrul de 26cm si se aseaza in straturi foile de placinta, pastrandu-se 4 foi pentru decorat. Dupa ce s-au asezat toate foile in tava se pune umplutura facuta anterior si se acopera cu marginile foilor. Foile pastrate se rup fasii si se pun deasupra ca in imagine. Se coace aproximativ 20 de minute la 180 de grame, pana se rumeneste deasupra.
Pofta buna!

35.Licuta Marin Musaca de vinete


36.Delia Mitar
Focaccia umpluta cu vinete, ardei, ceapa verde, rosii uscate si cascaval


37.Olpretean LauraZacusca de vinete cu fasole boabe


38.Diana Ursache
Pizza cu cu vinete, zucchini, prosciutto si branza de capra


39.Ana Pobleanu
Taietei de orez cu vinete caramelizate si creveti

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram