Roadele toamnei ne pun imaginatia la incercare.Astfel se nasc retete minunate in a caror ingrediente se regasesc legumele toamnei .
1.Dachman Laura
Sandvisuri din vinete
2.Valentina Anamaria
Rulouri de vinete
4.Betty Besoiu
Gramajoare de vinete cu orez
5. Flory Avram
Rulori de vinete cu mozzarella si prosciutto crudo
6. Andreea Mihaela Lazar
Budinca de vinete
7.Paul Ioana Alina
Crema de vinete si ardei copti
8.Lia Maria Grozi
Vinete pane cu urda si ardei gras
9.Adela Zilahi
Pateu de vinete si ciuperci
10.Mihaela Simiuc
Evantai din vinete
11.Geta Cipaianu
Pachetele de vinete
12.Bercea Claudia
Salata cu vinete si susan
INGREDIENTE
4 vinete potrivite;
1 ceapa mica rosie;
2 rosii;
1 lingurita de susan;
3 oua;
o ceasca de ulei;
1 lingurita de mustar;
adaus pentru mancare;
eu am pus marar ca decor – cine nu vrea nu mai pune;
o jumate de lamaie
MOD DE PREPARARE
Salata de vinete cu susan este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de salata am luat 4 vinete, le-am spalat, le-amsters bine si le-am pus pe gratar pe aragaz. Sa se faca mai repede, le intep din loc in loc cu furculita. Le intorc pe toate partile sa li se inmoaie coaja. Cand s-au copt le-am pus la scurs. Exista un suc care nu este bun. Se coc cam in 30 de minute, depinde de marimea lor.
Intre timp am luat un castron curat, uscat, am pus 3 galbenusuri am luat un tel si le-am amestecat bine. Am pus un praf de sare, am amestecat repede, am pus o lingurita de mustar si ulei, incet sa nu se taie galbenusurile. Se pun cam 200 ml de ulei depinde cat de multa maioneza preferam. Se amesteca intr-un singur sens sa nu se taie. Ca sa creasca maioneza repede se pune suc de lamaie de la o jumate de lamaie. La final se pune maioneza la frigider. Se curata vinetele cu apa rece. Se inmoaie degetele in apa cu sare sa se curate mai usor. Se toaca pe tocator, se taie ceapa fin, dupa ce am curatat-o si spalat-o.
Se amesteca maioneza cu vinetele si ceapa si pune lingurita de susan si o lingurita de adous pentru mancare. Se amesteca bine, apoi se pune intr-un castron, se asaza felii de rosii taiate frumos. Am folosit 2 rosii si putin marar. POFTA BUNA
13.Vulpe Mihaela
Mancarica de vinete, dovlecei si rosii
Necesar: 2 vinete mari, 6 dovlecei tineri, 6 rosii mari, ulei, 5 cepe mari
Se curata vinetele, se taie felii, se sareaza si se lasa 10 min. La fel si dovleceii. Se spala si se pun pe gratar (eu am unul de fonta pentru aragaz). Dupa ce i-am copt pe toti, se taie bucatele. Se curata si se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga rosiile tocate, iar la 10 min vinetele si dovleceii. Se adauga la sfarsit verdeata (marar, patrunjel).
14.Adina C
Sandwich a la Jamie Oliver
15.Ancuta Draghici
Zacusca de vinete
16.Magda Adina
Omleta cu vinete coapte si gogosari
17.Fancy Cake
Tabouleh cu vinete
18.Maria Pascu
Rondele de vinete cu ciuperci
Ingrediente:
– 2 vinete de marime medie;
– 850 ml suc de rosii (mai concentrat);
– 250 g ciuperci fierte;
– ulei, piper, sare, zahar, usturoi, patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se taie vinetele in rondele de grosimea unui deget si se pun la prajit in ulei incins, apoi se scot pe un servet absorbant pentru a inlatura surplusul de ulei, dupa care se pun intr-un vas la racit. Intre timp, se pun la foc, intr-un vas putin mai adanc, sucul de rosii cu putin ulei, sare, piper, zahar si usturoi taiat bucatale mici – dupa gust si se lasa pana se intrepatrund bine aromele, apoi se adauga rondelele de vinete, ciupercile fierte, se mai tine totul pe foc inca 10 minute, se stinge focul, se adauga patrunjel proaspat deasupra si se acopera vasul cu un capac.
19.Ina Yna Salata de vinete
Am copt o vanata mare ,am decojit-o,am tocat-o marunt ,ceapa taiata fin cubulete, sare,si am pus si putin lapte ,i-a dat un gust aparte si i-a luat din iuteala,am inceput sa amestec f bine salata impreuna cu ulei,am ornat cu rosii felioare si putin parmezan, pofta buna!
20.Elena TomaSalata de vinete cu note exotice
21.Brindusa Scheaua
Curry de vinete
22.Sara & Miki
Rulouri de vinete
24.Dianu Andreea Georgiana
Vinete umplute cu pui si legume
25.Alexa Monica
Cuscus cu tocanita de soia
27.Georgiana Declerck
Tempura de vinete si zucchini cu sos vinaigrette in stil asiatic
28.Mirea Sevastian
Ghiveci cu vinete si cartofi
Ingrediente:
1 vanata potrivita
3 cartofi mai mari
1 ardei capia rosu\
1 ceapa mai mare
rosii 3-4
sare,piper,ulei 3-4 guri de sticla
verdeata
Preparare:
Se pune uleiul la incins ,apoi ceapa si ardeiul taiate julien,si se lasa la calit, apoi se pun cartofi si vanata taiate cuburi si se inabuse cu apa calda ,adaugam rosiile taiate si lasam sa fiarba bine ,se condimenteaza cu sare,piper si vegeta,se mai lasa 1-2 clocote si inchidem focul,si punem verdeata tocata,pofta buna!
29.Negrescu Mihaela
Musaca de vinete acoperita cu crusta de aluat
30.Angelica Nistor
VINETE CU CHIFTELUTE SI SOS DE ROSII
Imi place combinatia asta.Intotdeauna cand am asociat vinetele cu chifetelute si sos de rosii am fost incantata.De ce nu si de acesta data?Anul acesta au fost vinete en gros,retete la fel exista…..mii si mii ,imaginatie este cat China,cu timpul stau mai rau,dar, uite ca am reusit sa-mi delectez si eu simturile cu acest preparat gustos.Sper sa placa.
Aceasta reteta este pt. concursul ”Cutitele ceramice ne usureaza munca” de pe blogul ”Bucataresele vesele” .
Ingrediente pt.4 portii:
-4 vinete lungi si subtiri, dar sa fie mai micute
-sare si piper
-ulei
Chiftelute:
-150 gr.piept de pui
-1 ou
-verdeata tocata marunt
-2 catei de usturoi
-1 ceapa micuta
-2-3 felii de paine
-1 lingura de parmezan ras
-sare si piper (sau condiment pt.pui)
Sos:
-6 linguri pasta de tomate
-3 catei de usturoi
-1 ceapa
-1 morcov
-ulei de masline (sau unt)
-2 linguri vin rosu
-2 linguri de faina
-1 lingurita de zahar brun
-busuioc proaspat (eu nu am avut,asa ca m-am multumit cu marar… si asa a fost bun,dar cu busuioc e si mai bun)
-sare si piper
-boia
-1 foaie de dafin
Mod de preparare:
1.Inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem foarte bine .Carnea de pui taiata marunt impreuna cu restul ingredientelor le punem intr-un robot de bucatarie si le mixam bine.
2.Din amestecul rezultat modelam chiftele rotunde ,mai marisoare.Le punem deoparte pana pregatim vinetele.
3.Vinetele spalate le curatam de codita ,le scobim pe interior cu aparatul de scobit mere si dupa aceea le taiem pe lung,de jur imprejur, dar nu de tot ,capetele sa se tina laolalta.Le dam cu sare si cu piper in interior si le punem la prajit in baie de ulei, la foc potrivit de mare, pana sunt patrunse si se inmoaie.Le manevram cu grja in tot acest timp sa nu se rupa sau sa li se strice forma.
4.Cand sunt gata le scoatem pe un servetel de hartie si le lasam sa se scurga.In uleiul in care am prajit vinetele putem pune acum la prajit si chiftelutele,la fel la foc moderat sa se patrunde bine si in interior.Le lasam pana capata o culoare aurie,dupa aceea le scoatem si le punem si pe ele la scurs pe un prosop de hartie.
5.Pt .sos punem intr-o tigaie sau craticioara untul sau uleiul de masline si adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si morcovul ras.Le calim putin ,apoi stingem cu vinul ,o cana de apa punem si foaia de dafin si lasam sa fiarba pana este patruns morcovul.
Adaugam apoi faina amestecata cu pasta de tomate,zaharul,sare,piper si boia si lasam sa fiarba cam 10-15 minute pana capata o consistenta mai grosuta.Cand sosul a fost gata eu l-am pasat putin cu mixerul vertical ,nu stiu de ce…cred ca sa fie mai pastos.
6.In timpul cat fierbe sosul asezam cu grija in interiorul fiecarei vinete cate o chifteluta.Daca e gata si sosul ,pregatim platourile.Putin sos ,cate o vanata cu chifteluta ,decor ,putin marar sau busuioc ….si Gata ! Pofta buna!
31.Simona Patras
Tarta cu rulouri de vinete
33.Blanka Bezsnei
Rulouri de vinete cu sunca si branza
34.Raluca Grivescu
Tort aperitiv cu vinete si ardei kapia
Ingrediente:
1 pachet foi placinta
2 vinete medii, aproximativ 700 grame
3 ardei kapia
1 dovlecel
2 cepe de apa
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 ou
60 ml ulei
pesmet, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata legumele, vinetele si dovlecelul se taie in cuburi mai mari, ardeiul kapia si ceapa taie julien si se calesc toate in ulei aproximativ 15 minute. Se adauga usturoiul tocat marunt, patrunjelul, 1 cescuta cu pesmet si oul batut. Se condimenteaza cu sare si piper, se mai lasa 1 minut pe foc, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp se unge cu ulei o tava cu inel detasabil cu diametrul de 26cm si se aseaza in straturi foile de placinta, pastrandu-se 4 foi pentru decorat. Dupa ce s-au asezat toate foile in tava se pune umplutura facuta anterior si se acopera cu marginile foilor. Foile pastrate se rup fasii si se pun deasupra ca in imagine. Se coace aproximativ 20 de minute la 180 de grame, pana se rumeneste deasupra.
Pofta buna!
35.Licuta Marin Musaca de vinete
36.Delia Mitar
Focaccia umpluta cu vinete, ardei, ceapa verde, rosii uscate si cascaval
37.Olpretean LauraZacusca de vinete cu fasole boabe
38.Diana Ursache
Pizza cu cu vinete, zucchini, prosciutto si branza de capra
39.Ana Pobleanu
Taietei de orez cu vinete caramelizate si creveti
Comentarii recente
Alice
19/09/2011 at 11:24deci pot participa cu o reteta peteta pe care tocmai am postat-o acum citeva zile? doar fac o postare cuea in care spun ca particip la concurs|?
Leila
19/09/2011 at 12:15@ Alice : Exact ! faci o noua postare si pui link spre concurs ,apoi trimiti pe adresa mentionata (mail) cu linkul si imaginea finala a retetei si parcurgi restul pasilor :)ce se cer in concurs 🙂
Anonymous
19/09/2011 at 12:35o singura poza e de ajuns – adica cu rezultatul final?
Leila
19/09/2011 at 12:42Anonim , este suficient o singura poza cu preparatul final. Citeste conditiile scrise in concurs si te asteptam!
Alice
19/09/2011 at 13:05trimit si eu mine 🙂 bucatareselor 🙂
spre sa primesc accept la friend request pe facebook de la sponsor 🙂
sarah
19/09/2011 at 14:17felicitari pentru concursul organizat.premiul este foarte tentant.mult succes participantilor si in special dragei mele Alice .pupicei
Millefiori
19/09/2011 at 15:25Nagyon nagyon szeretlek bennetetket olvasni. További szép napot lányok.
catkitchen
20/09/2011 at 14:39Pot participa cu o reteta facuta si postata in luna august sau trebuie neaparat o reteta din aceasta luna? Am cateva retete pe care le indragesc tare 🙂 .
Leila
20/09/2011 at 20:52Catkitchen :Daca o ai deja postata in blog ,site faci un post nou in care atasezi link-ul retetei de pe site, o poza a preparatului si link catre concurs.
1.b Trimite link-ul si poza finala cu mentiunea „Concurs- Cutitele ceramice ne usureaza munca” la adresa de email bucatareselevesele@gmail.com si le vom posta in sectiunea concurs.
Asteptam reteta ! pupice :*
FLORY
21/09/2011 at 07:49Am trimis si eu reteta pentru concurs,multumim pentru oportunitate,premiul e foarte tentant.Multa bafta tuturor!
Ciobanu Angelica
21/09/2011 at 14:01Succes fetelor!
lia
21/09/2011 at 17:17M-am inscris si eu cu o reteta…ce bine ar fi sa castig cutitele!!!
Bafta tuturor !
Adela Zilahi
21/09/2011 at 20:34Cred ca am sa particip si eu, imi doresc tare mult aceste cutite! Am sa ma gandesc la o reteta! Felicitari pt. concurs, succes tuturor concurentilor!
Lory
21/09/2011 at 22:03@Flory multa bafta!!
@Angelica te asteptam si pe tine !!
@Lia nu am primit reteta sau link-ul de la reteta.
@Adela asteptam si reteta ta!!
pansy
21/09/2011 at 23:31i’m in ! maine postez reteta.Am una pe blog care s-ar califica la aceasta sectiune si care este grozava dupa parerea mea si mai am una pe teava.pana maine ma hotarasc.
Leila
22/09/2011 at 00:27Getutza , asteptam reteta ! 🙂 te poppppam :*
Beatrice
22/09/2011 at 01:24Putem trimite mai mult de o reteta? sau e obligatoriu numai una?
Leila
22/09/2011 at 01:28Buna , Beatrice !Cu o singura reteta se poate participa la concurs .
Adela Zilahi
22/09/2011 at 11:46Am trimis reteta sper ca am procedat bine si totul este ok :)! O zi minunata!
Lory
22/09/2011 at 15:05Pansy,draga te asteptam cu reteta 🙂
Pupici :*
Lory
22/09/2011 at 15:07Adela am primit reteta :)multumim!! apare azi in site 🙂
catkitchen
26/09/2011 at 09:52Am trimis si eu sambata reteta ptr concurs , sa-mi spuneti va rog daca ati primit-o !!!
Ms mult si o saptamana frumoasa!!
Lory
26/09/2011 at 10:25Buna ,am primit reteta si multumim mult pentru participare :).Va aparea azi in site .Am hotarat sa editam postul la doua zile in ideea de a se adauga mai multe retete participante deodata .O saptamana frumoasa si tie !!!
catkitchen
26/09/2011 at 11:06Am vrut sa ma asigur ca ai primit mail , reteta o poti pune oricand 😉 …. ms frumos!!!
Elena Toma
26/09/2011 at 17:36M-am inscris si eu cu mare placere la acest concurs inspirat. Felicitari pentru idee!
Sara & Miki
28/09/2011 at 12:07Ti-am trimis si eu reteta, sper ca a ajuns. Multumim de concurs si bafta tuturor!
Lory
28/09/2011 at 12:41Buna Sara,
A ajuns reteta :0Multumim de participare!! Diseara le vom posta pe tote ce au venit pe adresa de email 🙂
O zi buna!!
Anonymous
28/09/2011 at 18:22am trimis si eu o poza dar vad ca nu e postata, de ce?
Lory
28/09/2011 at 21:07Daca am sti si cine esti ti-as raspunde daca a venit poza/reteta sau nu .
bbenyci
01/10/2011 at 12:50Buna ati primit reteta mea cu rulouri de vinete? nu am vazut ca a aparut pe site de aceea va intreb, multumesc frumos.
Va doresc weekend placut!
Mihaela
06/10/2011 at 19:51Fetelor, cine a castigat concursul? N-am participat, dar l-am urmarit si sunt curioasa ! Si nici pe site n-am gasit…sau n-am stiut eu sa caut .
Cu drag,
Leila
06/10/2011 at 22:09Mihaela , inca nu se stie 🙂 In 10 Oct.cu siguranta vom afla 🙂