Zilele trecute va aduceam in atentie provocarea lansata de Fairy pe pagina lor de Facebook, ca fiecare dintre noi sa propuna Reteta Traditionala a Romanilor.
Cu ajutorul vostru s-a stabilit top 10 cele mai apreciate retete traditionale romanesti.
Acestea sunt: sarmalele, ciorba de burta, tochitura de porc, cozonacul, piftia, papanasii, drobul, iahnie de fasole cu afumatura, parjoalele si mamaliga cu branza.
Dar provocarea continua!!
De data asta trebuie sa alegeti din cele 10 retete, reteta care credeti ca ne reprezinta cel mai bine.
Puteti face asta votand pe pagina de Facebook Fairy sau aici pe blog cu ajutorul formularului ce se afla in partea dreapta a blogului. Selecteaza reteta dorita si apasa pe butonul Voteaza reteta preferata!!
In luna decembrie, Fairy si Chef Florin Dumitrescu va anunta reteta iesita castigatoare in urma votului vostru!!
Noi am ales sa pregatim Mamaliga cu branza fiindca toate celelalte retete ce se afla in top 10 retete traditionale romanesti, le avem deja in blog .
Mamaliga cu branza
Aceasta reteta se poate pregati in foarte multe variante.
Noi am ales sa o prezentam in varianta deloc complicata si pe care mai tot romanul o face !!
Ingrediente
1 l apa
200 g faina de porumb
sare cat prinzi intre degete cam o lingurita
branza de burduf sau telemea de oi
o lingura de unt
Mod de preparare
Se pune apa si sarea intr-un ceaun.
Cand a dat in fiert se adauga faina de porumb in ploaie amestecand continuu cu un tel sau facalet.
Dupa ce am adaugat toata faina de porumb, dam focul mai mic si lasam sa fiarba cam 10-15 min poate si 20 min timp in care amestecam din cand in cand .
Mamaliga obtinuta nu trebuie sa fie prea vartoasa. Trebuie sa va spun ca, cantitatea de faina folosita poate fi mai mare sau mai mica in functie de tipul ei dar si de consistenta mamaligii pe care doresti sa o obtii.
De preferat e ca mamaliga ce se mananca cu branza sa fie mai moale.
Dupa ce am pregatit mamaliga , am uns doua forme de graten cu unt am asezat in ele branza si mamaliga in straturi si am dat la cuptor pentru 20 min .
Se serveste fierbinte cu o lingura de smantana (sau nu) sau cu un carnat de casa afumat si prajit.
Noi o mai servim asa simpla adica branza, mamaliga si neaparat cate un ou de tara fiert moale .
Sa aveti pofta!!