Acest Aperitiv dulce picant cu branza se pregateste im maxim 5 minute asa ca invitatii nu va pot surprinde nepregatiti. Poate fi montat pe platou, sau in portii individuale pe biscuiti sarati. Combinatia dintre branza pufoasa cu hrean, Dulceata de struguri si Dulceata de ardei iuti este una care imbina perfect gustul sarat, cu gustul dulce si picant.
Mai jos puteti vedea retetele pentru Dulceata de struguri, Dulceata rapida de ardei iuti si Dulceata de ardei iuti, varianta clasica sa zicem asa daca dati clic pe titlurile din imagini.
De acum va avertizez sa pregatiti portie dubla caci o sa dispara foarte repede de pe platou! In locul dulcetii de struguri puteti folosi dulceata de piersici, dulceata de caise sau chiar si dulceata de pere cu nuci.
Haideti sa vedem acum de ce ingrediente avem nevoie si cum se prepara acest aperitiv! Va zic eu ca nu avem nevoie de prea multe ingrediente de aceea este unul din aperitivele mele preferate!
Mai jos gasiti Reteta Video cu prepararea acestui delicios Aperitiv!!!
Vizionare placuta!!!
Aperitiv dulce picant cu branza – Ingrediente
1 cutie Branza pufoasa cu hrean – Delaco
2-3 linguri Dulceata de struguri
1-2 linguri Dulceata de ardei iute
1-2 linguri de fistic prajit taiat marunt
patrunjel verde taiat si acesta marunt
biscuiti sarati, sau biscuiti din cereale integrale
In loc de branza pufoasa cu hrean puteti folosi si branza pufoasa cu verdeata sau cu smantana. Totul depinde de gustul fiecaruia. Noi cum suntem fani hrean am ales aceasta varianta. Iata si cateva retete cu hrean! Clic pe titlurile din imagini pentru retete!
Aperitiv dulce picant cu branza – Preparare
Pe o bucata de folie de aluminiu umezita cu apa punem continutul unei cutii cu branza pufoasa. Rulam folia sa obtinem un baton dupa care o aplatizam putin. Pe un platou mic de servire presaram fisticul taiat marunt si deasupra transferam batonul de branza.
Nu va faceti probleme daca acesta se crapa in timp ce il transferati pe platou! Se poate intampla si celor mai experimentati! In acest caz luati un cutit lat, il treceti sub jet de apa si nivelati batonul de branza.
Dupa ce am transferat branza pe platou deasupra lui punem 2-3 linguri dulceata( daca se prelinge pe laterale nu va faceti probleme asa este si mai bine!), peste stratul de dulceata punem dulceata de ardei iute 1 lingura daca va este frica ca ar fi prea picant, desi eu sunt de parere ca cele doua linguri nu este prea mult.
Deasupra presaram patrunjel verde taiat marunt.
De acum acest Aperitiv dulce picant cu branza poate fi servit cu biscuiti sarati, sau alte preparate crocante care va sunt pe plac.
Alte aperitive cu branza va recomandam mai jos! Dati clic pe titlul din imagini pentru retete!
Pofta buna!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!