Acestui Aperitiv festiv cu crema de branza, ii sta foarte bine pe masa de Paste alaturi de ouale rosii vopsite.O sa imi dati dreptate dupa ce veti vedea imaginile. La mine de Sfintele Pasti au avut un succes nebanuit la invitatii mai mici care au venit in vizita…. De Pastele Ortodox voi pregati aceste aperitive festive tip morcovi, dar voi pregati si mai multe cuiburi de aluat impletit ca cel din imagine fiindca au avut un succes la fel de rasunator ca si acesti „morcovi” umpluti . Poate va surade si voua ideea si le incercati de Pastele Ortodox sau de ce nu si la alte sarbatori, de Craciun, de Revelion …
Ingrediente aluat Aperitiv festiv cu crema de branza :
250 g faina
10 g drojdie
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1galbenus de ou
1 ou intreg pentru uns aluatul inainte sa il punem in cuptor
lapte
smantana
50 g unt pentru aluat
50 g unt pentru uns aluatul intins
(Din cantitatile date la ingrediente aluat ies circa 7-8 morcovei de aluat. Depinde si de marimea conurilor confectionate)
Ingrediente umplutura Aperitiv festiv cu crema de branza :
150 g Ceva fin – Crema de branza cu smantana – Delaco
140 g Ceva fin – Crema de branza cu hrean – Delaco
2castraveti mai maricei, murati in otet
1 ceapa mica
sare,piper dupa gust
boia de ardei dulce
chimen macinat
1/2 legatura frunze de patrunjel verde
2 oua fierte
150 g sunca presata(este deosebit daca puneti chiar si bucatele de carnati afumati sau pastrama)
Preparare aluat Aperitiv festiv cu crema de branza :
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasam pana dospeste si o adaugam la faina impreuna cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantam bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presaram cu faina deasupra si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(cantitate de lichide poate sa fie mai mare sau mai muca in functie de faina folosita la fiecare). Aluatul rezultat trebuie sa fie nici prea tare dar nici prea moale care sa curga… Dupa ce a dospit intindem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina la o grosime de jumatate de centimetru,se unge suprafata ei cu unt topi,lasam in repaos circa 3-5 minute dupa care o taiem fasii late de 1,5 cm ce le vom suci pe cornete de metal sau confectionate din carton ca in imaginea de mai jos. Se incalzeste cuptorul cornetele se ung cu ou batut si se coc la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoatem din cuptor le lasam putin la racorit si indepartam cornetele.
Preparare umplutura Aperitiv festiv cu crema de branza:
Intr-un vas punem cele doua feluri de crema de branza, adaugam la ele o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentam cu sare piper,chimen macinat (1 varf de cutit am folosit eu) adaugam patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugam 1 lingurita boia de ardei dulce (pentru cei carora le place picant pot folosi boia iute). Cornetele din aluat coapte in prealabil le vom umple cu aceasta umplutura.
Comentarii recente
CAMELIA TESLARU
06/04/2013 at 01:17cred ca sunt delicioase,aluatul nu il putem inlocui cu cel din comert?Aluat fraget de pateuri?
LianaFilipas
06/04/2013 at 10:45Camelia , nu vad de ce nu s-ar putea inlocui . Chiar si aluat de foetaj ar merge folosit . O zi superba !
Maria Edwards
12/07/2013 at 07:08F bune..wow ..dar nu am cum sa am sa faca rulouri de unde se gasesc?. Raspune va rog. Thks !
LoredanaCarp
12/07/2013 at 12:41Le faci tu , cornetele !! E reteta acolo
Maria Edwards
12/07/2013 at 07:09De unde gasesc rulouri sa fac ..frumoase bucatareasa si harnica …