Inca o reteta de aperitiv festiv din branza de vaci. Usor de preparat este un aperitiv aspectuos ce incanta atat ochiul cat si papilele gustative. Cel putin noua ne plac la nebunie aceste aperitive din branza.
Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Aperitive unde veti gasi numeroase idei pentru aperitive, mai festive, mai usor de preparat, mai complicate,… .
Ingrediente Aperitiv festiv din branza :
500 g branza vaci
250 g cascaval afumat
4-5 linguri smantana
150 g nuci prajite
1 plic gelatina (10 g)
1 legatura patrunjel verde
sare, piper alb dupa gust
Alte ingrediente :
boia dulce,
susan prajit,
seminte de mac,
nuca de cocos
Preparare Aperitiv festiv din branza :
Branza o pasam printr-o sita. Adaugam cascavalul afumat ras pe razatoarea cu gauri mici, nucile prajite si taiate mai marunt cu cutitul, patunjelul verde taiat, sare, piper dupa gust si la final adaugam gelatina care a fost pusa la inmuiat in 100 ml apa rece, apoi incalzita usor. Amestecam totul, potrivim din nou de sare si piper daca e nevoie, dupa care forma bile de branza ce vor fi tavalite unele prin boia dulce, nuca de cocos, seminte de mac sau prin seminte de susan prajite.
Veti obtine astfel un aperitiv delicios si tare aratos!