Aperitiv cu legume la cuptor
Ingrediente:
6 oua
200 gr salam(sau ce doriti)
200gr cas (telemea,cascaval)
1 cutie ciuperci
200 ml lapte
2 lg smantana
250gr faina
2 plic praf de copt
ardei gras rosu si galben
sare ,piper
sos de rosii
Aperitiv cu legume la cuptor
Mod de preparare
Ouale se bat bine cu sare si piper se adauga salamul (pastrama ,kaizerul…sau ce doriti)taiat cubulete, branza rasa prin razatoarea de mere, ciupercile bine scurse, laptele, smantana si se amesteca bine. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne peste compozitie. Se amesteca lejer iar la final se adauga si ardeii taiati cubulete.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.
Se taie in bucati patrate si se serveste cu sos de rosii pikant.
Aceasta compozitie se poate coace si in forme de chec
Comentarii recente
Anonymous
22/04/2012 at 06:31Hristos a inviat!
as vrea sa va intreb ceva:nu este prea mult 2 plicuri de praf de copt?azi vreau sa fac si eu aceasta reteta ca mi se pare gutoasa,dar mai intai astept raspunsul de la voi
aveti un site foarte frumos,felicitari pentru efortul depus si pentru aceste retete minunate pe care le aveti.
Vero
Lory
22/04/2012 at 19:03Vero scuze ca raspund asa tarziu :(.Din cantitatile date de mine mi-a iesit o tava destul de mare ,alti afanatori nu contine si ca sa creasca am pus 2 pachetele .Eu zic asa : acum as incerc-o altfel : as separa ouale si as bate albusul spume pe care l-as adauga la final cu miscari usoare , si as pune numai un pliculet de praf de copt .Albusul batut spuma ar suplimenta unul din pliculete 🙂 Cred ca am sa o incerc cat de curant in varianta asta sa vad cum iese .