Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Aceste Aperitive cu foietaj si mozzarella sunt foarte rapide de pregatit si sunt delicioase. Pot fi aperitive sau gustari calde la orice ocazie. Pot sa spun ca eu le-am pus in pachet si la servici si au fost la fel de bune si reci.

Imi place Mozzarella fresca si va recomand si voua sa incercati si alte retete cu mozzarella proaspata. Clic pe titlul din imagini pentru reteta.

Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie la prepararea acestora( 4 bucati)

Aperitive cu foietaj si mozzarella – Ingrediente

1 coala aluat foietaj( am folosit Morarita)
rosii cherry
Mozzarella fresca -Delaco
cimbru proaspat
sare, piper
ulei de masline

Aperitive cu foietaj si mozzarella – Preparare

Aluatul de foietaj l-am cumparat inghetat. Am lasat aluatul la dezghetat la rece( in frigider), apoi l-am folosit.

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Aluatul dezghetat se intinde pe suprafata de lucru si se imparte in 4 parti.

aluat foietaj

Fiecare baza se traseaza cu un cutit fara a taia insa aluatul( doar se traseaza forma!). Marginile aluatului se ruleaza spre chenarul trasat.

impartire aluat

Se aseaza dreptunghiurile in tava pe hartie de copt si pornim cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade Celsius pe coacere sus-jos cu ventilatie.

Aperitive cu foietaj si mozzarella

In timp ce cuptorul se incalzeste cu o scobitoare impungem in mai multe locuri rosiile cherry ca acestea sa se patrunda mai usor. La fiecare dreptunghi am pus pe o parte cate 4 rosii cherry.

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Dupa ce am impuns in mai multe locuri rosiile le asezam in dreptunghiurile de aluat pe o parte( cate 4, dar daca doriti puteti pune si mai multe) si le condimentam cu sare.

rosii aluat

Cand cuptorul a ajuns la temperatura stabilita, punem tava cu aluaturile in cuptor la 200 grade pentru 10 minute. Cand sunt frumos rumenite se scot si se lasa putin la racit.

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Alaturi de rosiile cherry, dupa ce am scos aperitivile din cuptor si su racit putin, punem 2-3 felii de mozzarella taiate felii nici prea groase, dar nici prea subtiri.

Stropim rosiile cherry, si feliile de mozzarella cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper alb macinat si presaram totul cu cimbru proaspat.

Aperitive cu foietaj si mozzarella

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram