Dupa cum stiti suntemi Fani Branza si in bucatariile noastre gatim des preparate ce contin branza si alte produse Delaco. De aceasta data am incercat Cascavalul afumat natural, care este de fapt deliciosul cascaval Sofia ce s-a afumat putin la fum de fag. Alte retete cu produse Delaco gasiti daca rasfoiti sectiunea Retete Delaco.
Ingrediente Baghete umplute :
4 baghete mici
2 oua
sunca afumata
2 linguri smantana
ardei gras rosu, verde, galben (cate putin din fiecare)
Cascaval afumat naural –Delaco
patrunjel verde
sare, piper dupa gust
Preparare Baghete umplute :
Taiem capacele la baghete si le scobim indepartand miezul. Avem grija sa nu le gaurim.In alt vas punem ouale pe care le batem putin cu un tel sa se desprinda, ardei grasi taiati cubulete(nu este obligatoriu sa folositi trei feluri de ardei daca nu aveti, se pune la compozitie doar cate 1 sfert de ardei mic din fiecare culoare), 100 – 150 g cascaval afumat natural (la fum de fag)- Delaco, 2 linguri smantana, sunca afumata (sau alt fel de mezel), iar la final patrunjel verde taiat marunt. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Baghetele scobite se vor umple cu aceasta umplutura, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se vor coace la cuptor pentru circa 10-15 minute. Vom obtine niste baghete umplute crocante cu o umplutura delicioasa in care cascavalul afumat se topeste si se revarsa in toata bagheta.