Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bilute de branza pufoasa

Bilute de branza pufoasaBilute de branza pufoasa

Un aperitiv usor de pregatit si de efect cu care iti poti impresiona musafirii oricand. Nu este greu de pregatit, vedeta acestui aperitiv este de data aceasta Branza Pufoasa cu Somon de la Delaco.

Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu produse Delaco pregatite de noi, Retete Delaco ,dar si sectiunea cu Aperitive unde veti gasi numeroase retete cu aperitive mai usor de pregatit sau mai sofisticate.

Ingrediente Bilute de branza pufoasa :

140 g Branza Pufoasa cu Somon (dar merge si varianta natur)
50 g nuci prajite
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri smantana
10 linguri emmentaler ras
1/4 lingurita praf de usturoi macinat
1 ardei iute mic rosu
1/4 legatura patrunjel verde
1 lingurita gelatina
sare dupa gust

Alte ingrediente :

fistic
seminte de mac
boia dulce

Preparare Bilute de branza pufoasa :

Emmentalerul se razuie pe razatoarea mica si se amesteca cu branza pufoasa. Adaugam 2 linguri smantana, patrunjelul verde taiat marunt, praful de usturoi, nucile prajite si taiate grosier, ardeiul iute taiat cubulete, zeama de lamaie si gelatina dizolvata.

preparare bilute aperitiv
Amestecam totul si potrivim de sare. Punem compozitia in folie alimentara si o asezam intr-un bol rotund dupa care il dam la rece pentru cateva ore (eu il las o noapte intreaga la rece). Se despacheteaza  se rup bucatele din compozitie si formam bilute ce se dau prin fistic maruntit, seminte de mac sau boia. Se servesc cu biscuiti crocanti sau cu toortitzi cu sare sau mix de seminte.

Bilute de branza pufoasaPofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram