Blini cu crema de branza si icre
Aperitivele ocupa un loc foarte important atunci cand pregatim diferite petreceri sau intalniri cu prietenii.
Prezentate intr-o gama cat mai variata, cu ingrediente sanatose si gustoase, aperitivele sunt savurate cu mare placere de fiecare data.
Blini cu crema de branza si icre-Ingrediente
Blini 20 buc
1 ou
100 g faina
130 ml lapte cald
10 g unt topit
5 g drojdie
un varf lingurita cu zahar
crema de branza pufoasa cu smantana
cepsoara
icre negre
Blini cu crema de branza si icre-Mod de preparare
Blini
Drojdia se dizolva cu zaharul, se adauga laptele cald, galbenusul de ou batut cu un praf de sare si untul topit.
Se adauga faina si se incorporeaza. Aluatul rezultat se lasa la crescut.
Cand si-a dublat volumul, se adauga albusul batut si se incorporeaza.
Ungem o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi se punem cu ajutorul unei linguri, aluat cat sa se formeze o mica clatita cu un diametru de 4-5 cm.
Se coc la foc ptrivit pe ambele parti.
Dupa ce se coc se lasa sa se raceasca apoi pot fi folosite.
Se pot asocia cu diferite umpluturi, eu am ales sa folosesc o umplutura din crema de branza cu smantana fara sa o asezonez cu numic fiindca e foarte gustoasa, am presarat deasupra cepsoara taiata marunt si am pus pe fiecare icre negre.
De preferat sa le pregatiti aceste aperitive festive cu maxim 30 min inainte de a fi consumate.
Pofta buna!!