Dupa cum stiti nu exista saptamana fara sa avem una sau doua preparate cu branza. Preparatele cu branza nu vor lipsi nici de pe masa de sarbatori, ea va fi prezenta fie sub forma de aperitiv, fie fel principal, dar este posibil sa apara si ca un delicios desert.
De aceasta data am pregatit Branza Brie Au Bleu in aluat de foietaj combinat cu ciuperci … Dar mai multe veti afla in reteta. Alte retete cu branzeturi gasiti in sectiunea Retete Delaco. Va recomand sa incercati si Reteta Camembert in Crusta de Seminte.
Pentru 2 persoane avem nevoie :
Ingrediente Branza Brie in Foietaj :
4 linguri ulei de masline
1 lingura ceapa taiata marunt
1 cana ciuperci champignon (galbiori) tocat marunt
1 lingura de Sherry
sare, piper dupa gust
2 bucati Branza Brie au Bleu- Ile de France (1 bucata= 125 g)
1 foaie de foietaj decongelat
Preparare Branza Brie in Foietaj :
Punem uleiul intr-o tigaie la incins si calim pe ea ceapa taiata marunt pana devine translucida. Adaugam ciupercile taiate marunt si le calim mai departe circa 10 minute pana scade zeama. Adaugam lingura de Sherry si condimentam cu sare si piper. Lasam sa raceasca.
Fiecare branza Brie se taie in doua la mijloc si pe partea de jos punem din abundenta ciupercile calite. Acoperim cu partea de sus a branzei ciupercile si le impachetam in aluat de foietaj. Din Foaia de foietaj se decupeaza doua patrate de 14 cm/ 14 cm, branza umpluta cu ciuperci se aseaza in mijlocul unui patrat si se impacheteaza strans in aluat inchizand bine capetele superioare.
Branza astfel pregatita se impacheteaza in folie alimentara si se pune la congelator pentru 30 minute. Pornim cuptorul sa se incalzeasca si dupa cele 30 de minute de stat la congelator punem pachetele cu branza in tava pe hartie de copt. Le ungem cu galbenus de ou. Le presaram cu putin patrunjel verde, piper proaspat macinat si le dam la copt.
Se coc la foc potrivit timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos. Se scot pe farfurii se crestaza si se servesc fie cu biscuiti sarati, fie cu paine prajita.
Pofta Buna !!!