Branza Camembert in smoking
Branza Camembert se preteaza bine alaturi de legume datorita continutului mare de grasime. Este cremoasa si da o savoare aparte acestui fel de mancare. Combinatia de dulce si iute ii scoate in evidenta clasa si eleganta… Se serveste alaturi vin rosu sec bine racit. Incercati si varianta de Branza Camembert in crusta de seminte.
Ingrediente Branza Camembert in smoking :
4 bucati branza Camembert de 120 g (Delaco)
1 lingura de bacon taiat marunt
8 felii bacon taiate felii subtiri
1 ceapa verde
piper proaspat macinat
1 lingura miere
Pentru garnitura de Zucchini :
2 bucati zucchini
4 linguri unt
1 ardei chili taiat pe jumatate din care se scot semintele
3 catei usturoi feliat
sare, piper proaspat macinat
Preparare Branza Camembert in smoking :
Cu ajutorul unei linguri de supa decapam usor suprafata branzei Camembert avand grija sa nu se despinda de tot.
Se taie aproximativ 1 lingura de bacon cuburi marunte si se amesteca cu mierea, piperul macinat si ceapa verde taiata fin. Aceasta compozitie o impartim in mod egal si se pune in adancitura fiecarei branze camembert.
Peste aceasta umplutura tragem usor capacul desprins cu lingura. Punem 2 felii de bacon una peste alta in forma de cruce si la intersectia lor asezam branza Camembert umpluta ca in cele descrise mai sus. Tragem peste branza marginile de la bacon si punem branza la cuptorul preincalzit pe hartie de copt (la 180 grade Celsius) pentru 10 minute.Zucchini se spala si se taie rondele de jumatate centimetru grosime. Usturoiul se feliaza . Chili curatat de seminte se taie marunt. Se incinge intr-o tigaie untul, se adauga rondelele de zucchini se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat, se adauga usturoiul si ardeiul chili taiat marunt lasandu-le pe foc pana zucchini este prajit si se patrunde usor cu furculita.
Pe o farfurie asezam un rand de zucchini peste care punem o Branza Camembert coapta, se presara cu putin piper proaspat macinat.