La inceputul anului va povesteam ca vom continua o frumoasa colaborare cu Selgros. Anul acesta provocarea consta in a pregati retete traditionale din zona Ardealului. Prima reteta pregatita de mine a fost Cozonacul Secuiesc, un desert pe gustul meu.
Acum am ales sa pregatesc un aperitiv gustos si satios, mai exact o crema de branza cu chimen si mamaliga prajita.
Chimenul nu este condimentul meu preferat, il folosesc foarte rar si atunci la saratele sau biscuiti. In zona Moldovei nu prea il folosim, eu nu stiu un fel de mancare care sa il contina.
Tocmai de aceea eram tare curioasa daca imi va fi pe plac! Trebuie sa recunosc ca este o combinatie interesanta, servita alaturi de mamaliga prajita in untura de gasca, este absolut delicioasa!!
Se face extrem de usor si merita a fi incercata!!
Branza cu chimen si mamaliga prajita- Ingrediente
200 g branza de burduf
200 g cas proaspat de oi
100 g smantana
50 g unt
1 lingura chimen macinat
1 lingurita boia dulce
o ceapa rosie
sare si piper
mamaliga rece taiata felii
untura de gasca
Branza cu chimen si mamaliga prajita- Mod de preparare
Ceapa rosie se toaca marunt.
Intr-un robot de bucatarie punem branza de burduf, casul proaspat, untul, smantana, chimenul macinat, boiaua si mixam pana obtinem o crema de branza omogena.
Adaugam ceapa tocata fin si condimentam cu piper si sare dupa gust.
Daca nu detineti un robot de bucatarie, pasati branza printr-o sita sau puteti sa o manruntiti cu o furculita pana obtineti o pasta omogena.
Mamaliga rece taiata felii se prajeste pe ambele parti in untura de gasca. Eu am ales ca jumatate din ea sa o ung cu untura de gasca si sa o prajesc pe un gratar de fonta.
In ambele cazuri e la fel de delicioasa.
Se poate consuma calda sau rece alaturi de branza cu chimen.
Aceasta pasta de branza mai poate fi consumata si in asociere cu bastonase din morcov sau ardei proaspeti sau paine prajita.