Si in acest an Branza Impanata la Cuptor este vedeta la noi. Este un fel de traditie deja la noi in familie si de fiecare Craciun sau Revelion pregatim Camembert sau Brie Au Bleu – Ile de France in diferite metode. Uneori o pregatim in crusta de bacon, alteori in cuptor, alteori cu pane de seminte. Rezultatul este de fiecare foarte bun si produsul iti incanta papilele gustative de la prima degustare. Alaturi servim un vin alb bine racit sec, dar poate sa fie si unul rosu, tot sec. De aceasta data am ales sa va prezint aceasta reteta de care sunt foarte multumita si nici nu necesita timp indelungat de pregatire. In doar 30 de minute avem un fel minunat pe care il putem pune pe masa alaturi de alte bunataturi. Veti gasi si alte retete cu branza in sectiunea Retete Delaco.
Ingrediente Branza Impanata la Cuptor :
4 bucati Brie au Bleu -Ile de France sau Petit Camembert (rotunde de 125 g)
3 catei usturoi
crengute de rozmarin
ierburi de Provence
sare, piper proaspat macinat
8 linguri ulei de masline
4 linguri de vin alb sec (sau rosu tot sec)
jumatati de miez de nuca
fulgi de ardei iute rosu
Alte ingrediente Branza Impanata la Cuptor :
Cuburi de paine prajita
struguri
mere, pere
Preparare Branza Impanata la Cuptor :
Desfacem branza din ambalaj. Ustoroiul se taie fasii subtiri. Fiecare branza se cresteaza ici, colo cu varful unui cutit si punem in crestaturi fasiile de usturoi. Impanam la fel cu jumatati de nuci si cu crengute de rozmarin. In vasul de ceramica, dar putem pune branza pe folie la cuptor, punem cate 1 lingura de ulei de masline, asezam peste bucatile de branza impanata, peste fiecare bucata de branza punem cate o lingura cu vin alb,1 lingura cu ulei de masline, condimentam cu ierburi de provence, piper proaspat macinat si fulgi de ardei iute(este optional dar merge perfect).
Cuptorul se porneste de cum incepem pregatirile pentru a fi cald.
Dupa ce am terminat cu pregatirile punem vasele cu branza pregatita in cuptorul fierbinte pentru 15 minute unde lasam la copt(secretul acestei branze coapte este ca ea in momentul in care il pui la cuptor sa fie rece, astfel branza din interior se va topi frumos si nu se va branzi).
Se scot si se pun pe farfurii. Se servesc fierbinte cu bucatele de paine prajita, fructe, legume,… .
Pofta Buna !!!