Briose cu rosii uscate si cascaval afumat, o reteta usoara, rapida, ideala pentru o gustare intre mese sau pentru un mic dejun.
Pot fi consumate atat calde cat si reci, briosele pot fi foarte bine luate la pachetelul de la scoala sau servici.
Se pot face in foarte multe combinatii, puteti adauga pe langa rosii, sunca presata, pastrama de pui sau porc si de ce nu cubulete de legume proaspete.
Briose cu rosii uscate si cascaval afumat-Ingrediente
150 g cascaval afumat natural-Delaco
50 g rosii uscate
200 g faina
150 ml lapte
140 g iaurt
60 g unt topit
1 ou
1 praf de sare
un plic praf de copt
Pentru decor
rosii cherry
2-3 linguri cascaval ras
Briose cu rosii uscate si cascaval afumat-Mod de preparare
Cascavalul ras se amesteca cu rosiile uscate tocate marunt, faina si praful de copt.
Separat in alt vas amestecam oul cu laptele, untul, iaurtul si sarea.
Unim cele doua compozitii si amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata faina.
Tapetam o tava de briose cu hartiute sau o ungem cu unt si tapetam cu faina, punem compozitia cu o lingura sau cu o lingura de portionat inghetata, asezam pe fiecare in parte cate o feliuta de rosii cherry si presaram cascaval afumat.
Dam tava la cuptor pentru 20-25 min pana ce briosele cresc si se rumenesc frumos.
Se servesc ca aparitiv sau la micul dejun alaturi de o cana cu ceai sau lapte.