Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Budinca de dovlecei

Budinca de dovleceiBudinca de dovlecei
In vara asta am gatit dovlecei, zucchini in fel si chip. Imi plac mult dovleceii pane, chiftelutele din dovlecei dar si dovleceii in straturi la cuptor.
De asta data am ales sa ii pregatesc sub forma de budinca, o combinatie reusita de legume cu crema de branza si emmentaler.
V-o recomand, se face usor si e foarte gustoasa!!

Budinca de dovlecei-Ingrediente

150 g crema de branza cu verdeata  Delaco
6 oua
400 g zucchini sau dovlecei
un ardei capia rosu
100ml ulei
un morcov
150 g emmentaler
150 g faina
1/2 plic praf de copt
piper
sare
crema-de-branza-cu-verdeata

Budinca de dovlecei-Mod de preparare

Dovleceii se rad cu tot cu coaja prin razatoarea de mere, morcovul se rade prin razatoare de lamaie,
ardeiul capia se toaca cubulete mici.
Dovleceii se presara cu putina sare si se lasa cateva minute apoi ii presam bine si indepartam zeama lasata.
Intr-un castron amestecam dovleceii cu morcovul ras si ardeii tocati.

budinca-de-dovlecei-ingrediente
Separat batem ouale cu crema de branza si uleiul, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam cu legumele, adaugam emmentalerul ras prin razatoarea mare , condimentam cu sare si piper, si turnam amestecul intr-o tava(25/20cm) tapetata cu hartie de copt.
budinca-de-dovlecei-cu-crema-de-branza
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc moderat pana ce budinca se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.
Poate fi consumata si calda alaturi de un sos de iaurt sau dupa gustul fiecaruia.

budinca-de-dovlecei

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram