Budinca de dovlecei
In vara asta am gatit dovlecei, zucchini in fel si chip. Imi plac mult dovleceii pane, chiftelutele din dovlecei dar si dovleceii in straturi la cuptor.
De asta data am ales sa ii pregatesc sub forma de budinca, o combinatie reusita de legume cu crema de branza si emmentaler.
V-o recomand, se face usor si e foarte gustoasa!!
Budinca de dovlecei-Ingrediente
150 g crema de branza cu verdeata Delaco
6 oua
400 g zucchini sau dovlecei
un ardei capia rosu
100ml ulei
un morcov
150 g emmentaler
150 g faina
1/2 plic praf de copt
piper
sare
Budinca de dovlecei-Mod de preparare
Dovleceii se rad cu tot cu coaja prin razatoarea de mere, morcovul se rade prin razatoare de lamaie,
ardeiul capia se toaca cubulete mici.
Dovleceii se presara cu putina sare si se lasa cateva minute apoi ii presam bine si indepartam zeama lasata.
Intr-un castron amestecam dovleceii cu morcovul ras si ardeii tocati.
Separat batem ouale cu crema de branza si uleiul, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam cu legumele, adaugam emmentalerul ras prin razatoarea mare , condimentam cu sare si piper, si turnam amestecul intr-o tava(25/20cm) tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc moderat pana ce budinca se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.
Poate fi consumata si calda alaturi de un sos de iaurt sau dupa gustul fiecaruia.
Comentarii recente
Maria
14/07/2014 at 19:18Ce bunatate savuroasa perfecta de vara !
Laura
14/07/2014 at 20:33se poate folosi smantana in loc de crema de branza?
Loredana
17/07/2014 at 15:05Da, poti folosi smantana daca nu ai crema de branza .
Laura
19/07/2014 at 22:14am facut budinca, este minunata, e foarte buna si apetisanta, o voi face si de sarbatori ca aperitiv.