Aperitiv sau gustare rapida pe mesele de sarbatori, Camembert cu foietaj la cuptor se pregateste repede si este pe placul tuturor.
Puteti folosi dulceata de ardei iute sau un sos delicios de rosii, totul depinde de gustul vostru.
Am ales varianta picanta cu pregatita cu dulceata de ardei iute, iar alaturi am pus un sos de rosii, dar se poate servi si cu ketchup.
Sa vedem de ce anume avem nevoie la prepararea acestui Camembert in foietaj la cuptor.
Camembert cu foietaj la cuptor – Ingrediente
1 pachet aluat foietaj (800 g) ( prefer aluatul de la Morarita)
2 bucati camembert – Delaco
dulceata de ardei iute, sau sos de rosii
cimbru
usturoi
ulei de masline
fulgi de ardei iute
galbenus de ou
Camembert in foietaj la cuptor – Preparare
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Din fiecare foaie decupam 2 cercuri. Unul dintre cercuri se va decupa dupa marimea branzei camembert.
Cercul intreg se va unge cu dulceata de ardei iute, sau sos de rosii, asezam deasupra cercul de aluat decupat si in mijloc punem branza camembert. Se imparte cercul in 8 parti egale si fiecare parte se va rasuci avand grija sa nu se rupa.
Se pun pe hartie de copt intr-o tava si aluatul se unge cu galbenus de ou. In fiecare branza camembert deasupra infigem cate 1 catel de usturoi taiat in 4 si ici colo infigem si cate o crenguta de cimbru verde.
Stropim cu ulei de masline suprafata branzei si cu fulgi de ardei iuti si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius functia ventilatie pentru 20-25 minute.
Se serveste fierbinte.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!