Cascaval de casa
Am primit mai multa branza de vaci si cum am ramas fara cascaval am zis sa ma pun la treaba si sa prepar o rotita de cascaval mic sa am la indemana daca voi avea nevoie. Zis si facut. Mi-a iesit o splendoare de cascaval care este tare bun.
Reteta de cascaval o am de la o bunicuta tare simpatica. Bunicuta la prepararea acestui cascaval de casa foloseste in plus 1 ou intreg si cateva linguri de smantana. Eu am preferat sa aleg varianta mai simpla, doar cu unt, si lapte. A iesit super bun, va recomand sa il incercati si voi. Retete la care puteti folosi cascavalul ar fi : Rulada de cascaval, Muffins cu cascaval, Rulada de ou aperitiv, Pide cu cascaval, Pizza, … dar si la alte multe retete.
Ingrediente Cascaval de casa:
500 g branza de vaca
1 litru lapte de casa
1 lingurita sare
60 g unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Preparare Cascaval de casa :
Punem branza impreuna cu laptele la fiert. Amestecam in vas si lasam pe foc pana da in primul clocot. Tragem deoparte vasul si strecuram printr-o strecuratoare deasa.
Punem branza strecurata in alt vas, adaugam 1 lingurita cu bicarbonat, 60 g unt si 1 lingurita sare. Punem vasul la foc si fierbem aproximativ 10 minute compozitia pana devine omogena si dispar grauntele de branza.
Cand s-a omogenizat turnam compozitia de cascaval intr-o forma rotunda si lasam pana se intareste. Dup ace s-a intarit il lasam o zi, doua la uscat dupa care se poate servi.
Sa aveti spor la preparat Cascaval ! Pofta buna sa aveti !
Comentarii recente
ali
12/03/2014 at 09:47Folositi branza Dulce de vaci?
bucatareselevesele
09/04/2014 at 20:59Da
vic
13/11/2014 at 12:26se poate face si din branza inchegata de vaci, proaspata?
Irina Harapu-Vintea
13/11/2014 at 12:42ce sortiment de branza de vaci? culoarea galbena cum se obtine, vazusem alte retete cu ou…
Il Nina
13/11/2014 at 19:05Lapte crud ? Mersi
Amalia
27/03/2015 at 12:35Si daca vrem sa adăugăm ou si smântână cand le punem?
Liana Liana
29/03/2015 at 20:48Ai pus branza cu laptele la fiert , il strecori si adaugi oul si smantana si restul pregatesti la fel. 🙂
Jana
20/03/2017 at 11:17Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii in lasam la uscat? La temperatura camerei, la frigider? Acoperit, descoperit? Multumesc.
Diana
18/08/2017 at 19:03Da …vreau sa știu și eu cum se lasă la uscat..la fel cu s a întrebat mai sus
Liana Liana
14/09/2017 at 22:07pur si simplu se pune pe farfurie si se lasa la uscat, zvantat. Sau se poate pune in tifon si se atarna intr-un loc bine aerisit.
Tatiana Popescu
20/06/2022 at 08:57Nu se pune nici-un pic de sare?
Liana Liana
21/06/2022 at 17:02Nu se pune sare.
Cristi
27/10/2022 at 22:16Bună seara, am obținut o foarte bună brînză de vaci dar la amestecarea și fierberea cu litrul de lapte toată grăsimea s-a pierdut (și din brînză și din lapte) și a rămas doar cazeina. Amestecînd cu untul si bicarbonatul (la temperatură mare) am obținut ceva nemasticabil, dur. Mă puteți lămuri, vă rog?