200 gr cascaval
150 gr orez
sare,delikat, piper alb macinat
50 gr unt (margarina)
Preparare :
Orezul spalat si scurs il prajim pe cei 50 gr unt incins ,pana devine alb sidefiu, apoi punem peste orez apa( luam ca masura o cana pentru orez , asa vom stii ca trebuie sa punem 2 cani de apa . Folosim aceeasi cana si pentru apa si pentru orez).Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la fiert la foc mic acoperit cu capac pana scade apa .
Cascavalul il dam pe razatoarea mica . Punem tigaia de teflon la incalzit dupa care presaram in ea cascaval ras cat sa acopere fundul tigaii. Pe jumate din cascavalul topit(prajit) puneti orez fiert . Cealalta jumatate al cascavalului prajit il pliati peste umplutura apoi prin rasturnare asezati cascavalul pe farfurie .
Acest tip de cascaval merge foarte bine alaturi de frigarui, sau diverse fripturi.
Pofta buna !!!!
Comentarii recente
Ina
27/03/2009 at 14:13Super idee! am s-o aplic! Pupici!
Ada Rusu-Milea
27/03/2009 at 18:42Arata apetisant rau! Va asteapta un premiu la mine 😉
alison
27/03/2009 at 23:19foarte interesant!e ceva inedit pt. mine,multumesc!