Daca e ceva ce imi place atunci recunosc ca imi place sa modelez aluatul dospit si sa pregatesc din el atat retete dulci cat si sarate.
In ultima vreme am apelat tot mai des la masina de paine pentru a-l framanta. Nu am rabdare sa muncesc la el jumatate de ora asa cum face masina, nu mai spun ca si te oboseste. Asa ca daca aveti o masina de paine o puteti folosi si doar pentru framntare.
Un mixer profesional cu bol ar fi ideal, mi-l doresc de ceva vreme insa de fiecare data a trebuit sa renunt la el in favoarea altor nevoi.
De data asta am ales sa pregatesc din aluat dospit aceste chifle pufoase cu pesto si cascaval.
Sosul pesto il puteti face in casa, puteti gasi reteta mai jos sau il gasiti de cumparat.
Neaparat sa le mancati alaturi de un sos de rosii picant!!
Eu va recomand un delicios ketchup ce il pregatesc in casa si a carei reteta o gasiti mai jos.
Click pe titlul de pe imagini pentru a le vedea!!
Chifle pufoase cu pesto si cascaval- Ingrediente
- Aluat
- 550 g faina alba
- 320 ml lapte
- 25 g zahar
- 20 g drojdie proaspata
- o lingurita sare
- 2 oua
- 40 ml ulei
Umplutura - 150 -200 g cascaval Sofia- Delaco
- 100 g sunca felii
- frunze de busuioc
- 2-3 linguri de pesto
Cum pregatim chiflele cu cascaval si pesto
Pentru prepararea aluatului eu m-am folosit de masina de paine si am pus in cuva ingredientele intr-o ordine.
Intai ouale batute usor cu furculita, drojdia amestecata cu zaharul si laptele caldut, faina, sarea si uleiul dupa ce aluatul nu mai are urme de faina.
Daca nu detineti o masina sau un mixer cu bol puteti sa il framntati la mana.
Intr-un bol incapator se pune faina amestecata cu sarea, se adauga ouale batute usor cu furculita si laptele cald in care a fost dizolvat zaharul si drojdia.
Se framanata pana ce aluatul devine omogen apoi se adauga uleiul si se continua framantarea pana aluatul absoarbe tot uleiul. Se acopera vasul cu o folie de plastic sau un prosop si se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Cum modelam si umplem chiflele
Dupa ce aluatul a crescut se impare in bucati egale, dimensiunea lor e in functie de cat de mari vreti sa fie chiflele.
Se aplatizeaza in mana bucata de aluat, se pune cate un cub de cascaval, o felie de sunca si o frunza de busuioc si se inchide formand o bila.
Bilele se trec prin sosul pesto si se aseaza intr-o tava unsa in mijlocul caruia am pus un vas de ceramica.
Se acopera tava cu o folie si se lasa la crescut cam 15 min.
Cum se coc chiflele umplute
Dupa ce chiflele au crescut, in vasul din mijloc am pus sosul de rosii si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 210 grade C pentru 30 min.
Se scoate tava, se lasa sa se racoreasca putin si se mananca cu mare pofta impreuna cu sosul de rosii.
Sunt delicioase si usor de pregatit, puteti folosi pe langa cascaval si alte ingrediente ce credeti ca v-ar fi pe plac!!
Sosul pesto le da o savoare aparte asa ca musai sa il folositi !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!