Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele de dovleac turnate

INGREDIENTE:

2 dovlecei de marime potrivita ( sa tot fie cam 1 kg ambii ),

3-4 oua,

faina,

sare,piper,

3-4 catei usturoi,

ulei pentru prajit,

PREPARARE:

Curatam dovleceii ,ii taiem pe jumate pe lungime si curatam semintele . Dupa ce am terminat aceste manevre ne apucam si dam pe razatoarea mare dovleceii. Ii condimentam cu putina sare si ii lasam la repaos pret de 20 minute .In acest timp dovleceii vor lasa o gramada de apa. Ii vom turna intr-o strecuratoare mai mare apoi ii vom stoarce bine in maini. Asezam dovleacul stors intr-un vas ,adaugam la el usturoiul zdrobit , ouale si cateva linguri de faina cat sa obtinem o compozitie nici prea tare dar nici prea moale . Condimentam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.

Punem ulei la incins si cu o lingura pentru supa luam din compozitia rezultata si il punem in uleiul incins la prajit . Le rumenim frumos pe ambele parti apoi le scoatem intr-un vas in care am pus in prealabil servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Le servim cu un sos de rosii condimentat cu sare , ardei iute (optional), busuioc si piper alb macinat.

Comentarii recente

  • Anca

    12/08/2011 at 16:55

    Super bune. Si ca o sugestie mai merg de minune si cu sos de iaurt (sau smantana) si usturoi.

  • Daniela

    27/06/2012 at 15:03

    Daca se adauga marar tocat marunt in compozitie (cam doua legaturi normale) ies nemaipomenite!
    Sunt bune si fara usturoi in compozitie pentru cei carora nu le place.
    Se pot servi cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt/smantana cu usturoi asa cum spunea Anca mai sus.

  • Cablan

    30/07/2012 at 21:35

    sunt foarte bune , se poate pune si putina branza de burdu in aluae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram