Chiftelute de naut-Falafel
Acum mai bine de o luna SunFood ne-a surprins cu cate un cadou generos constand in conserve sanatoase de diferite tipuri si o invitatie la un concurs inedit organizat pe site-ul SunFood cu tema „La picnic cu Sun Food”
Aceasta provocare a coincis cu o perioada foarte aglomerata si plina de emotii pentru noi(examenele fetelor noastre) asa ca nu prea am avut noi timp de petreceri si picnicuri desi ne-am dorit foarte mult sa participam.
Daca nu ati testat pana acum conservele SunFood, ar cam fi cazul sa o faceti!!
Sunt sanatoase si foarte gustoase, trebuie sa va spun ca cele de porumb au disparut din prima, dar si cele de ananas si ton.
Mi-au ramas cele de naut fiindca nu puteau sa le manance ca atare asa ca am facut aceste chiftelute delicioase care li se mai spun si Falafel.
De mult imi erau in plan dar mai greu cu preparatul lor din naut uscat , cu cel din conserva le-am facut cat ai clipi.
Multumim SunFood !!
Chiftelute de naut-Falafel-Ingrediente
2 conserve de naut SunFood
2 cepe potrivite
2 catei de usturoi
o legatura patrunjel
1/2 lingurita chimen macinat
3-4 linguri de faina alba sau de naut
sare
piper
ulei pentru prajit
Chiftelute de naut-Falafel-Mod de preparare
Daca folositi nautul din conserva este foarte simplu de preparat.
Punem ceapa, usturoiul si patrunjelul in cuva robotului si maruntim, adaugam nautul, sare, piper, chimen si mixam pana obtinem o pasta.
Incorporam si faina pana obtinem un aluat usor de modelat.
Modelam compozitia in mici bilute pe care le prajim in baie de ulei.
Sunt delicioase si poti fi foarte bine consumate chiar si la un picnic.