Aceste chiftelute dietetice si putin exotice sunt usor de pregatit fie din carne de porc, din carne de pasare sau vita si se pot savura la orice ora ca si o gustare sau un aperitiv deosebit, la o masa festiva alaturi de Crema de branza cu smantana – Ceva Fin de la Delaco.
Ingrediente Chiftelute dietetice:
750 g carne tocata slaba(pasare, porc, vita)
1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau jumatate lingurita ghimbir praf)
jumatate de legatura patrunjel verde
2 oua
2 catei usturoi zdrobiti
sare si piper dupa gust
100 g crema de branza cu smantana -Ceva fin, de la Delaco
castravete proaspat si rosii pentru ornat
Preparare Chiftelute dietetice:
Carnea tocata se amesteca cu cele doua oua, cu ghimbirul ras, cu patrunjelul taiat marunt, cu usturoiul si apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Din compozitia rezultata se formeaza chiftelute mici care apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se prajesc fara ulei in cuptorul preincalzit circa 10-15 minute. Din timp in timp se intorc chiftelutele pentru a se coace uniform. Cine doreste sa le prajeasca mai repede poate sa aleaga varinata mai rapida prajindu-le in ulei. Infingem in fiecare chifteluta cate o scobitoare pe care tragem apoi o felie de castravete proaspat, o bucatica de crema de branza cu smantana- Ceva fin de la Delaco si deasupra punem si o bucatica de rosie.
Pofta Buna !