Ingrediente:
500 gr champignon
5-6 linguri branza dulce (sau telemea )
3 cateiusturoi
Pasta de ardei
¼ legatura patrunjel verde
Sare, piper dupa gust
2 linguri ulei masline
Masline pentru ornat
Ingrediente sos :
Coditele de la ciuperci
½ ceapa
1 lingura ulei masline
150 ml apa
100 gr branza dulce sau telemea
Pasta de ardei
Sare, piper alb si maghiran
Preparare :
Curatam ciupercile , le spalam si le punem la stors. Coditele le punem deoparte pentru sos, Intr-un vas pasam branza cu o furculita , adaugam la ea cei 3 catei de usturoi pisati si ei , patrunjelul verde tocat , 1 lingurita cu pasta de ardei , sare, piper alb dupa gust si 2 linguri cu ulei de masline. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si cu ajutorul unei lingurite umplem palarioarele ciupercutelor .In mijlocul fiecarei ciupecute umplute asezam cate o maslina . Le asezam intr-o tava si le dam la copt pentru circa 10-15 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
In timpul cat ciupercile se coc pregatim un sos de branza. Punem in tigaie 2 linguri ulei de masline , ½ ceapa taiata marunt si coditele ciupercilor taiate in patru . Adaugam circa 50 ml apa , condimentam cu sare si piper alb si lasam la calit timp de 2-3 minute pana apa scade . In acest moment adaugam branza dulce (sau telemea razuit) ,amestecam , adaugam 1 lingurita pasta de ardei si 100 ml apa . Lasam sa fiarba impreuna pana apa scade si branzica incepe sa sfaraie in tigaie . Presaram sosuletul cu maghiran .
Asezam din sosulet pe farfurie si imprejurul ei , punem ciupercutele coapte.
Comentarii recente
ChefChilly
06/12/2010 at 16:19Arata delicios!
geta
06/12/2010 at 20:42cat sunt de frumusele!pariez ca si gustoase!
Leila
07/12/2010 at 23:46Foarte gustoase …yami ,yami mai ales ca la urmatoarea tura voi pune si niscavai pastrama afumata ….
Pupice