Clatite umplute ca la mama. Cum se fac clatitele umplute. Clatite umplute cu carne. Clatite fragede. Cele mai bune clatite umplute cu carne.
Clatite umplute ca la mama-Ingrediente
Ingrediente ptr clatite 20 clatite
10 linguri mari de faina
2 oua
1 praf sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala
Ingrediente umplutura
400 gr carne tocata
1 ardei gras rosu
pasta de ardei
3buc ceapa
1 cutie ciuperci felii
sare, piper
ulei
300 gr branza telemea
Ingrediente pentru panirat clatitele
3 oua
pesmet
faina
sare sau delikat
Clatite umplute ca la mama-Mod de preparare
Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima.
Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. acum adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara as adaugam ulei.
Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura.
Ceapa si ardeiul gras il tocam sau il taiem marunt .
Se pune la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare si piper dupa gust , un pic de pasta de ardei sau gulyas ,daca nu avem pasta adaugam si ciupercile, calim totul impreuna apoi punem apa cat sa acopere totil bine.
Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza in sos mai gros.
Branza telemea se razuie pe razatoarea mica si se adauga la sosul rezultat.
Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor.
Se ruleaza clatitele, se baga capetele ca umplutura sa nu curga, se da prin faina, ou si apoi prin pesmet.
Se pun la copt in ulei incins .
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare.
Comentarii recente
Albinuzza
19/03/2008 at 01:21Arata foarte bine clatitele tale,Leila!
Anonymous
22/04/2012 at 07:40vai de mine ce bine arata,salivez in fata monitorului,mi s-a facut deja foame
VERO
Juliete Olivia
28/11/2013 at 18:16Delicioase aceste glatite am salivat cand le`am vazut prima oara, si m`am apucat sa le fac si eu. Multumesc pentru reteta.