Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecei in crusta crocanta






Ingrediente
2 dovlecei
2 oua
300 ml iaurt sau smantana
200 gr pesmet alb
150 gr telemea de vaci
3 lg ulei de masline
piper
sare

Sos
200 ml smantana 12%grasime
2 lgt ierburi provance
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt ghimbir macinat
piper
sare

Mod de preparare:
Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza.Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie.Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa.Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.
Sosul l-am preparat astfel:smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi ,ghimbir macinat,piper sare.De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit…sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.
Se servesc atat calzi cat si reci alaturi de sosul de smantana .
Reteta este luata de pe blogul Laurei Laurentiu.
Multumesc mult!!

Comentarii recente

  • Gingasia

    04/07/2010 at 20:32

    Ce bine arata, fac si eu!:)

  • Liana10

    05/07/2010 at 02:33

    Si mie imi plac dovleceii!!
    Pana la urma ai facut din doi sau din cinci? 😉

  • Lory

    05/07/2010 at 09:47

    Liana cantitatile sunt date pentru doi dovlecei.Sincer eu am facut din 4 buc…adica am pus la dublu totul :).Poza cu dovleceii intregi este doar de prezentare…ma bucur ca ai observat..asta inseamnaca ai citit reteta :).Daca vrei sa-i faci eu te sfatuiesc sa incerci doar din doi…iese destui cat sa ajunga pentru familia ta.
    Pupici
    Lory

  • Lory

    05/07/2010 at 09:50

    Gingasia multumesc,incearca-i sunt foarte buni…se fac usor si dispar tot asa :))
    Lory

  • Anonymous

    29/09/2012 at 07:06

    Care sint ierburile provance ,nu locuiesc in Romania si as vrea sa stiu care sint.Multumesc.

    • Lory

      29/09/2012 at 16:45

      „Verdețurile de Provence sunt un amestec de ierburi aromatice mediteraneene, care de obicei conțin: cimbru, rozmarin, fenicul, cimbrișor, dafin, hasmațuchi, tarhon, măghiran și mentă. Proporțiile amestecului variază în funcție de producători. Tot în funcție de producători, mai pot fi adăugate, leuștean, oregano, busuioc sau lavandă, însă amestecul standard este cel dintâi pomenit.” text extras de pe net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram