Ingrediente :
organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba)
2 legaturi ceapa verde
10 oua fierte
2 oua crude
1 legatura patrunjel verde
4 morcovi fierti
1 lingura untura
sare,piper dupa gust
1 pachet aluat foietaj (500 g)
piper boabe
6 catei usturoi
1 foaie de dafin
1 ou pentru uns aluatul
Preparare:
Organele le punem la fiert in apa rece impreuna cu 1 lingura piper boabe,1 foaie de dafin si cateii de usturoi. Separat punem la fiert in apa cu sare morcovii curatati. Fierbem si 4 bucati oua .
Lasam organele de miel sa fiarba circa 40 minute de cand apa incepe sa dea in clocot. Dupa cele 40 minute scoatem organele si le lasam la racorit dupa care le taiem cubulete cu cutitul. Ceapa verde o taiem rondele. Punem lingura de untura la incins si calim ceapa taiata pret de 1-2 minute ,apoi adaugam organele taiate deja . Lasam la calit circa 10 minute amestecand mereu. Dupa ce s-au patruns bine aromele punem compozitia intr-un vas si adaugam la el morcovii fierti si taiati cubulete , de asemeni adaugam si ouale fierte , taiate si ele cubutele ,patrunjelul verde tocat , ouale crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Aluatul de foietaj decongelat in prealabil il desfasuram pe masa de lucru tapetata cu faina, apoi o asezam in forma de chec in care punem hartie de copt si punem o parte din umplutura .Peste asezam restul de oua fierte apoi punem restul de umplutura ramas. Acoperim cu aluatul de foetaj compozitia , ungem deasupra cu ou (putem lasa un pic de aluat sa facem deasupra grilaje din el sa fie mai aratos … ) si dam forma la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute la foc mic (pana alautul devine frumos auriu desupra) .
Dupa ce a copt scoatem drobul din cuptor si il lasam la racit in forma . Cand e complet rece il scoatem si il putem felia si servi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
boscodina
23/04/2011 at 11:42Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !