Imi place mult combinatia de dulce si sarat, iar aceasta reteta de feta in foi de placinta cu miere o aveam in plan de ceva vreme.
Este o reteta cu influiente grecesti si mi s-a parut alegerea perfecta atunci cand prietenii de la Mediteranea Gourmet ne-au propus sa folosim produsele lor in retetele noastre.
Pentru aceasta reteta am ales uleiul de masline Kanakis extravirgin PDO, delicioasa miere de portocale si un cimbru bio.
Produse grecesti
Uleiul de masline Kanakis extravirgin PDO este fabricat dintr-un soi de masline numite Koroneiki, masline care cresc in regiunea Messinia din Peninsula Peloponez.
Despre el se poate spune ca este sucul pur si natural al maslinelor proaspat culese, fiind obtinut printr-o tehnica care presupune utilizarea doar a metodelor mecanice, cum ar fi zdrobirea, presarea la rece si centrifugarea.
In timpul procesului de fabricatie nu se adauga nici un fel de substante si nici nu se folosesc metode de procesare care ar putea altera in vreun fel calitatea, aroma si gustul inconfundabil al acestui ulei este recunoscut in intreaga lume.
Miere de portocale Toplou este un produs 100% grecesc, de calitate premium de la Si-Mel Savidakis & Co, o firma greceasca. Este produsa din flori de portocale si are o aroma aparte, completata cu caracteristici distinctive deosebite.
Este un produs selectat cu atentie, respectand criterii stricte de productie si ambalare. Are o aroma bogata, abundand in miresme si o textura catifelata.
Are efecte antibacteriene, continut mare de antioxidanti, este o sursa bogata de zinc, bor, mangan, magneziu, calciu, seleniu, cupru, potasiu si sodiu, ajuta la vindecare ranilor.
Cimbru bio este o renumita planta aromatica, cu o savoare bogata, si un excelent ulei esential. Este principalul element component al mierii cu cimbru, un produs grecesc foarte apreciat pentru proprietatile sale benefice.
Pe site-ul Mediteranea Gourmet gasiti o multitudine de produse grecesti, de calitate. Recomand sa il vizitati, cu siguranta veti gasi ceva pe gustul vostru!!
Mai jos va las doua retete in care cu siguranta veti putea folosi produsele grecesti!!
Feta in foi de placinta cu miere- Ingrediente
- 200 g branza feta
- 3 foi de placinta
- ulei de masline
- miere de portocale
- cimbru uscat
- seminte de susan
Cum pregatim feta in foi de placinta
Branza feta se imparte in 3 parti egale.
Se intinde foaia de placinta, se unge cu ulei de masline pe jumatate din ea, se presara cu cimbru uscat si se pliaza peste jumatatea cealalta de foaie.
Se mai unge cu putin ulei de masline, se aseaza la un capat bucata de feta, se pliaza lateralele, apoi se ruleaza pana la impachetarea completa. Se ung usor cu ulei de masline si se presara cu susan negru si alb.
Se procedeaza la fel si cu celelalte doua bucati.
Rulourile obtinute se pot gati in mai multe moduri. Eu am ales sa folosesc friteuza cu aer cald, am setat-o pentru 15 min, la 200 C.
La fel de bine pot fi gatite in cuptor la 180 C pentru 20-25 min sau pot fi prajite in ulei.
Dupa ce sunt gata, se stropesc din belsug cu miere de albine si se mananca calde langa o salata.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!