Frittata este o combinatie de oua, legume proaspete, ierburi aromatice si branzeturi. Este buna atat calda cat si rece. Spre deosebire de omleta, la care amesteci in acelasi vas toate ingredientele de la inceput, la frittata le asezi in straturi in tigaie. Frittata se poate gati atat pe aragaz cat si in cuptor. O coci la foc mare pana se incheaga putin apoi o pui la cuptor si o coci pana este inchegata. Imi place sa prepar frittata deoarece nu trebuie sa o pazesc cat timp sta in cuptor. La frittata se pot folosi resturile ramase prin frigider de sunca, salamuri, legume, cascaval, masline…. Poate fi preparata cu carnati, ceapa, ciuperci, sau alte ingrediente ce le aveti la indemana. Poti sa inventezi pe loc combinatia care iti place la aceasta frittata si sa condimentezi dupa placul tau.
Ingrediente Frittata cu Ciuperci :
4 oua
1 lingura smantana
1 gogosar
1 ceapa mica
2 catei usturoi
150 g ciuperci champignon
100 g rosii cherry
150 g cascaval Sofia-Delaco
patrunjel verde
sare, piper dupa gust
50 g unt
1 lingura ulei
Preparare Frittata cu Ciuperci :
Curatam ceapa, usturoiul si taiem gogosarul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Gogosarul se taie pe jumatate si se taie felii subtiri. Punem intr-o tigaie untul la topit impreuna cu 1 lingura de ulei.
Cand este incins punem la calit ceapa si usturoiul impreuna cu un praf de sare (cat iei intre doua degete). Punem peste ceapa care s-a inmuiat gogosarul taiat si mai tragem la tigaie 1-2 minute legumele dupa care adaugam ciupercile feliate si continuam sa calim pana zeama ce o lasa ciupercile se evapora.
Acum tragem deoparte tigaia si lasam legumele la racit. Intr-un vas punem cele 4 oua sparte adaugam la ele 1 lingura generoasa cu smantana, sare si piper macinat dupa gust si cu telul le batem cateva secunde pana se omogenizeaza compozitia. Ungem un vas cu unt dupa care turnam in el legumele peste ele se pune stratul cu oua, deasupra asezam cascavalul ras si rosiile cherry taiate pe jumatate.
Acestea fiind facute presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt si dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil pana frittata se rumeneste frumos si este inchegata(10-15 minute).