Frittata cu pui si rucola
Frittata sau pe romaneste omleta este o combinatie reusita de legume, branzeturi, carne si oua.
O poti pregati cu ce ai la indemana, combinatiile de ingrediente pot fi facute dupa imaginatia si pofta fiecaruia.
In orice combinatie ai alege sa o faci frittata poate fi consumata calda sau rece in orice moment al zilei.
Frittata poate fi un mic dejun dar o poti pregati si pentru pachetelul de la servici.
Frittata cu pui si rucola-Ingrediente
150 g file piept de pui
150 g ciuperci proaspete
50 g bacon afumat
125 g cascaval Sofia -Delaco
5 oua
40 g rucola
o jumatate de ceapa
un catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
rosii cherry
sare
piper
Frittata cu pui si rucola-Mod de preparare
Pieptul de pui si baconul se taie cubulete si se rumeneste in doua linguri de ulei.
Se adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit si se soteaza in continuare pana ce ceapa devine sticloasa.
Se adauga ciupercile taiate felii si se tine pe foc pana ce zeama lasata de ciuperci scade.
Se adauga rucola si se mai tine pe foc cam 1 min.
Separat se bat ouale cu sare si piper, se adauga cascavalul ras si se omogenizeaza.
Se amesteca cele doua compozitii si se pune la copt in forme individuale unse cu unt sau intr-o tava mai mare.
Se aseaza deasupra felii de rosii cherry si se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste deasupra.