Gustare aperifrais cu mere si pastrama
Sarbatorile de iarna bat la usa iar toata lumea e in febra pregatirilor pentru masa de Craciun si Revelion.
Dupa cum stiti, gustarile sunt printre cele mai savurate, ele de fiecare data incanta ochiul si papilele gustative .
Astazi, va prezint inca o gustare foarte usor de pregatit, perfecta pentru masa de sarbatori, pregatita din Aperifrais-perlute fine de branza de la Delaco, aluat foietaj, pastrama din piept de pui si un delicios sos de mere.
Gustare aperifrais cu mere si pastrama- Ingrediente
Aperifrais Italie-Delaco
pastrama din piept de pui
2 mere
50 g unt
o lingura zahar
2 linguri otet de mere cu miere
un praf de piper alb
300 g aluat foietaj
Gustare aperifrais cu mere si pastrama-Mod de preparare
Aluatul foietaj se lasa la decongelat in frigider.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete foarte mici.
Intr-o cratita se pune untul, cubuletele de mere, zaharul, un praf de sare un praf de piper alb si otetul.
Se soteaza pe foc moderat, amestecand continuu pana ce scade tot zeama lasata iar cubuletele de mere se inmoaie.
Se lasa la racit.
Foietajul decongelat se decupeaza cu o forma rotunda(5cm) si se aseaza imediat in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit pana ce foietajul se rumeneste frumos.
Dupa ce am pregatit baza din foietaj si compozitia de mere s-a racit, putem monta aperitivele.
Pe fiecare baza de foietaj se aseaza cate o lingurita din compozitia de mere, peste ea punem cate o feliuta din pastrama de piept de pui iar la final asezam cate o perluta de branza Aperifrais.
Decoram cu cate o frunzulita de menta si sunt gata de savurat.
Recomand sa montati aceste gustari savuroase cu foarte putin timp inainte de a fi servite.
Se servesc cu mare pofta!!
Pofta Buna!!