Mini Aperitive Rapide cu Naut, Ananas si Fasole
Pentru diferite aniversari putem pregati o serie intreaga de mini aperitive. Unele mai rapide, altele mai putin rapide. Le putem combina in fel si chip si obtinem ceva rapid si bun.
De data aceasta am realizat un aperitiv tip “Finger Food” din ananas, naut si fasole. Am incercat sa realizez un platou cu preparate rapide si mai variate. In cele ce urmeaza am sa va scriu cum am procedat la prepararea acestui platou diversificat.
Va invitam sa rasfoiti si alte Retete cu Aperitive.
Ingrediente Mini Aperitive Rapide cu Naut, Ananas si Fasole
Mini tarte aperitiv
ardei gras rosu, verde
cozi ceapa verde
2 catei usturoi
oua de prepelita
1 conserva naut-Sun Food
1 conserva fasole alba-Sun Food
1 compot Ananas – Sun Food
branza telemea
sunca afumata felii
sare,piper,boia afumata
pasta de ardei iute
rosii chery
Preparare Mini Aperitive Rapide cu Naut, Ananas si Fasole
Fasolea se pune la scurs. Se paseaza cu furculita. Cateii de usturoi pisati se calesc pe 1 lingura de ulei. Se adauga la fasolea zdrobita. Taiem ¼ de ardei gras rosu si verde cubulete marunte si ii adaugam la fasole. Condimentam cu sare, piper macinat si optional 1 lingurita mica de pasta de ardei iute.
Cu aceasta crema de fasole umplem Mini tartele Aperitiv. Deasupra fiecaruia punem cate ¼ de rosie si cate un fir din coada de ceapa. Presaram cu patrunjel verde.
Rondelele de ananas din compot se scurg si se taie la marimea dorita. Se suprapun cate doua bucatele, se aseaza pe o bucatica de branza telemea si apoi pe o jumatate de felie de sunca afumata. Se infasoara in sunca si se prinde totul cu o scobitoare sau frigaruie.
Boabete de naut se lasa la scurs. Le punem apoi pe servet de hartie sa absoarba bine lichidul. Se condimenteaza cu sare, piper si putina boia afumata. Se presara deasupra 3-4 linguri pesmet si se amesteca bine. Se pot coacein cuptor pana devin rumene sau se pot praji mai rapid in ulei. Pe o parte presaram boia afumata cealalta o putem lasa asa. Boabele de naut se pot trage pe scobitori si se pot infige in cate o jumatate de rosioara.
Zic ca este un aperitiv rapid de preparat, usor si deosebit cu care sigur va veti incanta musafirii. Pofta Buna !