Mozzarella marinata in ulei de masline- o delicatesa pregatita cu aceste mini mozzarella fresca de la Delaco. Usor picanta marinata in ulei de masline cu legume si ierburi aromate este gustarea perfecta cu paine cu prajita sau in diferite salate. Poate sa stea alaturi pe un platou cu alte Aperitive la fel de bine.
Va recomandam sa incercati si alte retete cu branzeturi din sectiunea Retete Delaco.
Aceste mini mozzarella se marineaza foarte usor si numai dupa 4 ore tinute la rece se pot servi.
Sa vedem de ce anume avem nevoie.
Ingrediente Mozzarella marinata in ulei de masline
2 cutii cu Mini Mozzarella Fresca – Delaco
3 catei usturoi
1 lingura patrunjel verde tocat
2 linguri busuioc proaspat tocat
1 lingura rosii uscate (taiata cubulete sau rosii uscate marinate in ulei de masline)
2 linguri ardei gras rosu taiat cubulete
2 linguri ardei gras galben taiat cubulete
1 lingurita fulgi de ardei iute
circa 1/3 cana ulei de masline
1 borcan in care punem mozzarella la marinat
Preparare Mozzarella marinata in ulei de masline
Foarte simplu de pregatit. Intr-un vas amestecam toate ingredientele taiate impreuna cu uleiul de masline in care punem apoi bilutele de mozzarela. Se amesteca dupa care se pun in borcan impreuna cu uleiul de masline.
Se inchide borcanul si se pune la rece pentru circa 4 ore. Se poate servi si dupa jumatate de ora, dar repaosul la rece face ca toate aromele sa se imbine cu bilutele de mozzarella.
Se pot servi pe paine prajita sau se pot pune in diferite salate ca de exemplu in Salata Mediteraniana.
Puse pe platou alaturi de alte aperitive da culoare si savoare platoului cu aperitive.
Sa aveti pofta si spor la bucatarit! Va invitam sa incercati si reteta de Telemea Marinata, speram sa va fie si aceasta reteta pe plac si sa o incercati.
In curand va asteptam cu alte retete interesante cu diferite produse de branzeturi de la prietenii nostri Delaco !