Omleta din albusuri de ou
Ingrediente:
5 albusuri de ou,
3 felii sunca presata,
4-5 feliute pastrama porc afumata,
50 g cascaval,
1 lingura smantana,
5-6 linguri mix de legume,
patrunjel verde tocat,
1 lingura unt,
1/2 lingura ulei,
sare, piper dupa gust
Preparare:
Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp separat in apa in car am pus 1 lingurita sare fierbem mixul de legume dupa care le scurgem de apa.Intr-o tigaie antiaderenta(am folosit tigaia ceramica)punem la incins uleiul si untul. Turnam in tigaie albusurile in spumate in care amestecam intre timp si 1 lingura cu smantana. Deasupra albusului frumos netezit in tava presaram sunca si pastrama taiata fasii subtiri, legumele fierte,cascavalul dat prin razatoarea fina si patrunjelul tocat fin. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se prajeasca totul pentru circa 10 minute la foc mic.
Rasturnam omleta pe o suprafata si portionam in farfurii. O servim alaturi de o salata de rosii si castraveti, sau muraturi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
20/02/2012 at 10:28une merveilleuse omelette remplie de couleurs, bravo
Leila
21/02/2012 at 21:50Merci , Beth ! tu es tres gentile !
Lulu
20/02/2012 at 22:43Pana la varsta asta a mea,nu am stiut ca se poate face omleta doar din albusuri;este adevarat „cat traiesti inveti”si ce frumos arata!!
pupici!
Leila
20/02/2012 at 23:17Glumesti cu mine Lulu , nu-i asa ?
Ramona Alina
21/02/2012 at 00:03in urmã cu 4 ani o clientã a cerut o asemenea omletã si credeam cã nu e posibil!
e foarte bunã mai ales cã albusele nu fac rãu dietei, asa le congelez si când strâng mai multe le vin de hac:))
Leila
21/02/2012 at 14:59Ramona Alina, asa este 🙂 Uneori ne raman albusuri si e pacat sa le aruncam … Se pot pastra la congelator si apoi refolosi 🙂