Oua umplute de diverse forme
Ingrediente:
7 oua fierte,
1 pateu mijlociu,
2 linguri unt sau margarina,
sare, piper alb,
300 ml smantana,
1 lingurita mustar,
2 oua crude,
4 felii sunca presata(sau pastrama afumata),
3-4 castraveciori murati,
150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte),
1 praf de nucsoara(optional cine doreste),
Preparare :
Ouale se curata si le taiem precum in imagine pentru cosulet. Taiem putin pe o parte oul ca sa aiba stabilitate apoi de o parte si alta facem cate o taietura de circa 1-1.5 cm pana la mijlocul oului. De la mijloc taiem apoi pe orizontal oul pana o parte se desprinde avand grija sa nu sectionam „manerul cosului” si trecem apoi la partea opusa sa sectionam in acelasi fel. Cu o lingurita mica indepartam cu grija galbenusul si obtinem cosuletul pe care il umplem cu umplutura descrisa mai jos sau cu ce va place voua daca aveti o reteta preferata (umpluturi sunt diverse depinde de gustul fiecaruia).
Asa arata cosuletul umplut si ornat. Se poate orna dupa cum doriti fiecare. Eu am folosit masline verzi, negre cubulete de rosii din care am indepartat miezul, cozi de ceapa verde, …..
Pentru a realiza forma de ciupercute, facem taieturi sub forma de „V” intors pe la mijlocul oului(pe inaltimea lui) pana se desprinde o parte.Retezam putin din capete pentru ca acestea sa aiba stabilitate.Scoatem cu grija galbenusul si le punem deoparte pana le vom umple. Se umplu ambele parti cu umplutura dorita si deasupra asezam un capacel de rosie din care indepartam miezul si deasupra cu o scobitoare aplicam bulinute de maioneza.
Barcute : Taiem din nou putin dintr-o parte a oului pentru a fi stabil si deasupra taiem o felie precum am taia un pepene(vezi imaginea de mai jos) .Indepartam galbenusul si avem barcuta care asteapta sa fie umpluta cu „marfa” si sa ii puneti o vela.
Umplutura:
Galbenusurile de la ouale fierte le punem separat intr-un vas la care mai adaugam 2 linguri de unt sau margarina si pateul. Se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Adaugam sunca presata taiata cubulete(eu am pus si pastrama fumata pentru un gust mai pronuntat…) si castraveciorii murati taiati cubulete sau dati prin razatoarea fina.Amestecam, mai potrivim de gust cu sare si piper daca e nevoie. Umplem ouale cu pasta rezultata ,
Din 2 galbenusuri crude , 1 lingurita mustar,1/2 lingurita sare, preparam maioneza. La maioneza adaugam 300 ml smantana si se amesteca bine apoi potrivim gustul cu sare si piper alb macinat. Sosul se toarna intr-un vas (platou) si asezam outele umplute in acest sos.
Nota: In imagini nu se regaseste sosul deoarece nu am mai avut ce sa pun , caci a fost consumat inainte sa apuc sa fotografiez in detaliu toate aspectele ….
Pofta Buna !
Comentarii recente
Fab Chef
07/04/2012 at 10:07Frumoasa prezentare! Bravo!
Calin Andreea Daniela
07/04/2012 at 10:18imi plac mult ouale umplute, dar niciodata nu le-am ornat atat de frumos…
naty, galati
07/04/2012 at 19:27cat de bine arata
Maria Mare
08/04/2012 at 11:44Felicitari! Sunt minunate:)!!!!!O duminica minunata:X
yaya6
09/04/2012 at 22:42ah leila ce mult imi plac ouale umplute,imi place ideea cosuletului,le fac de pasti
Simona
16/06/2012 at 19:28In curand vom sarbatori 10 ani de convietuire impreuna cu sotul meu. Mi-ati dat o idee super, caci am de gand sa fac o masa pe cinste! Multumesc!
Lory
16/06/2012 at 21:45Multi ani inainte ,Simona !!! In sectiunea aperitive gasesti foarte multe idei care iti vor fi de ajutor 🙂