Da, pastrama din piept de pui si garantez ca e tare buna si gustoasa!!
Pana sa apuc a posta reteta am mai facut-o de doua ori si a disparut cat ai clipi.
Sincer, se merita!!
Unde mai pui ca e indicata si pentru regimul ce il tin, fiindca nu are pic de grasime.
Iar faptul ca nu e afumata, poate fi consumata fara probleme de cei ce au probleme biliare dar si pentru cei ce vor sa slabeasca.
Poate fi facuta si din piept de curcan, va fi la fel de grozava!!
Cu siguranta aceasta pastrama de pui va sta si pe masa mea de Pasti!
Va sfatuiesc sa o incercati !!
Ingrediente
un piept de pui dezosat 500 g
2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar
boabe de piper
1 lingura cu sare
300 ml apa
2 linguri sos de soia
o lingura zahar sau indulcitor
piper macinat
boia de ardei dulce
Mod de preparare Pastrama din piept de pui
Pieptul de pui se taie pe din doua, se indeparteaza pielea si se pune la marinat pentru 24 ore
in amestecul de apa, sare, boabe de piper, ienibahar si foi de dafin.
Dupe ce a stat la marinat 24 de ore se scoate se spala si se usuca cu un servetel.
Se introduce pentru 12 ore in amestecul de soia, zahar(indulcitor), piper si boia.
Dupa ce a stat la rece 12 ore, se scoate , se leaga strans cu ata de bucatarie si se aseaza in tava pe hartie de copt.
Se introduce la cuptor la foc mic cam o ora si jumatate.In prima jumatate de ora tava se acopera cu o folie de aluminiu .
Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava.Cand e gata se scoate si se lasa la racit.
Se serveste ca aperitiv sau poate fi folosita in diverse preparate.
Comentarii recente
Violeta Postolache
21/04/2013 at 15:17Am facut-o si ma declar super incantata, plus ca le-a placut foarte mult copiilor. Noi nu mancam preparate fiindca nu ne plac, asa ca uneori pachetelul pentru serviciu al sotului imi creeaza mari probleme. Cu reteta asta am salvat situatia!
LoredanaCarp
21/04/2013 at 17:02Violeta ma bucur ca reteta facuta de mine ti-a fost pe plac !! Intradevar e tare buna!! Baiatul meu nu a apucat sa guste din ea si a vazut-o pe blog 🙂 asa ca mi-a dat comanda sa ii fac si lui una 🙂
oana ciurea
02/05/2013 at 08:45Bun, bun , buuun de tot! Am si eu niste retet de pastrama dar asta e tare diferita de tot ce am incercat!
oana ciurea
04/05/2013 at 11:15Acum este in cuptor, am legat cele doua bucati de piept intr-o singura pastrama. Sper sa fie ok, o sa cresc putin timpul necesar prepararii in cuptor.
Sarbatori luminate va doresc, cu multa pace in suflet!
Aura
13/04/2016 at 08:59Minunata reteta, dar… la ce temperatura se coace ?
Loredana
25/04/2016 at 10:54O poti pregati cam la 170 grade C
MIHAELA
30/09/2017 at 14:08se pune la cuptor cu sosul de soia?
Loredana
08/10/2017 at 16:55Sosul ce ramane dupa ce punem pieptul la cuptor este foarte putin…poti unge cu el din cand in cand pieptul de pui din cuptor. Nu e indicat sa il rastorni peste piept..e posibil sa se caramelizeze in tava.
Lucia
04/10/2018 at 21:03Dacă nu am ață alimentară pot lega cu altceva? Sau îl pot lăsa nelegat?
Loredana
17/10/2018 at 17:47Poate fi lasat si nelegat sau poti folosi un alt tip de ata.