Pate de casa, reteta aperitiv. Pate din ficatei de pui. Reteta buna de pate pregatit in casa. Cum se prepara pateul. Reteta pate din ficatei.
Trebuie sa recunosc ca nu imi place in mod deosebit pateul. Foarte rar cumpar si atunci in special pentru ceilalti din casa. Mai zilele trecute am vazut la Nico o reteta de pate mai deosebita si mi-a starnit curiozitatea. Arata bine, si mi-am zis sa o incerc.
Spre surprinderea mea, pateul a iesit foarte, foarte bun, cu mult mai bun decat cel cumparat.
Sincer, v-o recomand cu incredere !!
Mie mi-a placut, sper sa va placa si voua!!
Pate de casa-Ingrediente
250 g ficatei de pui, cruzi
2 oua
80 ml ulei sau grasime de rata,gasca, gaina)
150 ml smantana de tara
sare
piper
Pate de casa-Mod de preparare
Ficateii curatati si spalati se pun intr-un blender.
Se adauga ouale, smantana, uleiul sau grasimea, sare si piper.
Se mixeaza cu blenderul pana obtinem o pasta omogena.
Punem pasta in borcane spalate si sterilizate(umplem borcanele cam 3/4), inchidem ermetic cu capacele si fierbem pe baie de apa timp de 60 min.
Lasam sa se raceasca dupa care le punem in frigider.
Daca ati deschis borcanul e de preferat sa se consume intr-o zi, doua, maxim
Daca faceti cantitate mai mare puteti sa puneti o parte din borcane la congelator.
Comentarii recente
Anca
22/07/2016 at 10:56Arata f bine, dar nu inteleg ceva la modul de preparare: cum adica „pe baie de apa?` se sterlizeaza ca si borcanele de compot ???
Georgeta
22/01/2020 at 15:42Da!Este delicios!
Loredana
10/02/2020 at 08:18Ma bucur ca va place !!