Pateuri cu miez de lapte, o combinate reusita de aluat foietaj, zucchini, ardei capia rosu si miez de lapte .Fiindca vroiam neaparat ceva cu foietaj dar sa nu fie dulce , pot sa spun ca am avut o buna inspiratie sa realizez aceste pateuri . Se fac usor , sunt tare gustoase si pot fi pregatite atat pentru o gustare in timpul zilei dar si pentru mese de sarbatoare. Miezul de lapte se preteaza perfect pentru aceste pateuri , in special ca nu se topeste la cuptor astfel riscand sa curga. Cred ca ar fi mers si o feliuta fina de pastrama de pui , dar nu am avut la indemana , data viitoare !!
Vi le recomand!!
Ingrediente
un pachet foietaj de patiserie (275g)
o cutie miez de lapte-Delaco
un dovlecel
un ardei capia rosu
un galbenus de ou
amestec de seminte
sare
piper
fulgi de ardei iute(optional)
Mod de preparare Pateuri cu miez de lapte
Foietajul se taie in patrate cu latura de 11 cm.
Din fiecare patrat se decupeaza o margine de 1 cm latime fara a o indeparta .
In interiorul patratului asezam felii de dovlecel,(eu am folosit zucchini) rondele de ardei gras, presaram cu putina sare si piper iar deasupra asezam cate o rondea de miez de lapte.
Luam colturile opuse a marginii decupate si le unim deasupra rondelei de miez de lapte.
La fel procedam si cu celelalte doua colturi.
Le ungem cu galbenus de ou, presaram amestec de seminte si le asezam in tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptoul preincalzit, la foc iute pana ce foietajul creste si se rumeneste usor .
Se servesc atat calde cat si reci.