Pateuri umplute cu cascaval afumat
Zilele trecute a fost Sf Gheorghe, si cum proviziile de la Pasti erau pe terminate si se anuntau cativa musafiri , am pregatit repede cateva pateuri umplute cu cascaval afumat, numai bune de rontait langa un pahar cu bere.
Nu pot sa va spun decat ca au disparut cat ai clipi desi am facut portie dubla.
Daca vreti sa faceti cele mai simple si gustoase pateuri, incercati aceasta reteta !!
Pateuri umplute cu cascaval afumat-Ingrediente
un pachet aluat foietaj- 400g
250 g cascaval afumat natural Delaco
un galbenus de ou
seminte de susan
Pateuri umplute cu cascaval afumat-Mod de preparare
Cascavalul afumat se taie in bastonase de 3-4 cm lungime(sau dupa preferinta ) si se introduc in congelator.
E suficient sa stea o ora , astfel cascavalul nu se va topi imediat riscand sa curga din pateuri.
Aluatul foietaj se taie in patrate cu latura egala (le puteti face la marimea pe care o doriti) se aseaza pe fiecare patrat cate un bastonas de cascaval, se unesc colturile opuse presand usor, se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan.
Pateurile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor la 180 grade C pana ce aluatul creste si se rumeneste frumos.
Eu nu am cuptor cu afisaj de temperatura si timp dar cred ca mai mult de 20 min nu le-am tinut in cuptor..poate si mai putin.
Merg tare bine langa un pahar cu bere rece !!