Nu cred sa fie cineva care sa nu isi fi pregatit o quesadilla, trebuie sa ai la indemana foi de tortilla, lipii, legumele preferate, carne si musai o branza ce se topeste frumos.
Pentru aceasta quesadilla cu legume la grill am folosit ciuperci, ardei capia, ceapa salota si un amestec de branza gouda si mozzarella. Ar fi mers si cateva frunze de spanac , daca va plac, nu ezitati sa le puneti.
Atat legumele si quesadilla se pot face si la tigaie, insa eu am ales sa le fac la grill, am folosit GRILL-ul ELECTRIC HEG-K2000SS pe care il folosesc constant de cand l-am primit.
Imi este tare la indemana, il folosesc la prajit carne, peste, legume, la sandvisuri, inclusiv la prajit paine.
Este foarte usor de manevrat, functiile sunt simplu de accesat, asa ca poate fi folosit cu mare usurinta de oricine.
Mai multe detalii gasiti pe pagina producatorului Heinner Electrocasnice!!
Mai jos va las doua retete pe care eu le-am pregatit cu ajutorul acestui grill, click pe imagine pentru a ajunge la reteta!!
Quesadilla cu legume la grill- Ingrediente
- Pentru 3 quesadilla
- 3 foi de tortilla(integrale am folosit )
- 300 g ciuperci proaspete
- 2 ardei capia
- 2 cepe salote
- 150 g branza gouda
- 100 g mozzarella gourmet
- ulei de masline
- sare si piper
- praf de usturoi
- frunze de baby spanac(optional)
Cum pregatim quesadilla
Pentru inceput curatam si spalam legumele, apoi le taiem fasii si lame dupa caz. Se pun intr-un castron, se presara cu sare, piper, praf de usturoi si se stropesc cu ulei de masline. Se amesteca usor cat sa fie imbracate bine cu ulei si condimente si se pun la prajit pe grill-ul incins.
Se amesteca usor cat sa se faca pe ambele parti dar fara sa se inmoaie prea tare. Ele trebuie sa fie gatite dar totusi sa aiba o textura usor crocanta.
Se scot pe o farfurie si se sterge gratarul cu un prosop de hartie, se curata foarte usor fiindca placile sunt antiaderente si nu se lipeste nimic de ele.
Intre timp se rad branzeturile prin razatoarea mare si se pun deoparte.
In acest moment nu trebuie decat sa asamblam quesadilla. Se aseza pe toata suprafata lipiei un strat de branzeturi rase. Peste jumatate din foaie se pune amestecul de legume facute la grill, cateva frunze de spanac (eu nu am avut), se pliaza peste legume cealalta jumatare de lipie doar cu branzeturi.
Se unge usor cu un pic de ulei de masline si se aseaza pe pe gratarul incins. Se inchide gratarul apasand usor si se lasa sa se rumeneasca lipia si branza sa se topeasca usor.
Se pot servi ca atare sau impreuna cu un sos picant sau dulce, dupa preferinta.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Faude
16/02/2023 at 12:35Despre acest articol, pot spune ca mi s-a facut instantaneu pofta cand am vazut poza quesadillelor cu legume la grill. Reteta pare destul de simpla si rapida de facut, dar rezultatul final pare sa fie delicios. Imi place ideea de a folosi o varietate de legume si de a le grila pentru a intensifica aromele. De asemenea, adaugarea de branza topita si sos de avocado aduce un gust si o textura diferita, ceea ce face acest aperitiv si mai interesant. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta cat de curand! Multumesc pentru inspiratie, Bucataresele Vesela!
Liana Liana
22/02/2023 at 16:25Cu mare drag!