Nu stiu cum se face, cum am omis aceste Rosii umplute cu crema de branza, care sunt cele mai simple si rapide aperitive, de nu le-am publicat pana acum pe blog!
Cred ca fiecare ati pregatit pe parcursul anilor macar odata aceste aperitive. Fiecare avem reteta diferita, unii pun ceapa, altii usturoi, ba smantana, sau unt in compozitie. Ei bine eu va prezint reteta mea de rosii umplute asa cum o fac eu de ani buni, cum am invatat de la mama mea.
Alte retete cu aperitive
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie.
Rosii umplute cu crema de branza – Ingrediente
rosii mai mici( dar puteti folosi si rosii de marime mai mare)
2 cutii branza pufoasa – Delaco ( 280 g)
2-3 fire ceapa verde
2 oua fierte
sare, piper alb
Rosii umplute cu crema de branza – Preparare
Rosiile se spala. Taiem capacele si in partea de sus a rosiei si taiem putin si din partea de jos a rosiei sa aiba o stabilitate mai buna pe platou.
Rosiile se scobesc cu o lingurita indepartand miezul. Miezul de rosie nu il aruncati il puteti pune la congelator si sa il folositi la tocanite, ciorbe.In acest timp punem ouale la fiert.
Dupa ce am scobit rosiile le punem deoparte si ne ocupam de restul ingredientelor. Ouale fierte se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa verde se spala, se scurge bine, indepartam din cozile verzi, ceapa sa ramana de marimea unei palmi deschise si se taie cat mai marunt.
Intr-un vas amestecam branza pufoasa, ouale razuite, ceapa taiata cat mai marunt si condimentam cu sare si piper( pentru un aspect mai frumos al umpluturii folosesc mereu piper alb).
Umplutura astfel pregatita o punem intr-o punga mai tare, taiem coltul si umplem rosiile pregatite. Se pun pe platou si se pot servi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!