Se anunta musafirii. Sunt la servici, diseara ajung! Ce sa pregatesc? Gata! Stiu! Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval! Simplu ca buna ziua! Cumpar aluatul de foietaj, il las la dezghetat la temperatura frigiderului, cumpar o crema de branza, cateva legume si o roata cu Cascaval Afumat-Delaco si aperitivul se rezolva repede.
Friptura floare la ureche, bag rapid niste ceafa de porc la cuptor sau pregatesc o saramura de pui. Hopa!!! Am uitat desertul! Nu-i nimic rezolv si cu acesta. Am varianta rapida la pahar al Prajiturii Fanta sau tot la pahar pregatim in doi timpi si trei miscari Padurea Neagra! In concluzie trebuie sa ne descurcam cat mai repede, ca atare cautam retete ce se pregatesc repede si ce este important, nu intrati in Panica!!! Luate frumos la rand pana una se perpeleste in cuptor, pregatim urmatorul fel.
Iata si alte idei cu produse Delaco in sectiunea Retete Delaco !
Ingrediente Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval
1 pachet de 800 g Aluat de Foietaj
120 g Crema de Branza Milkana
140 g Branza Pufoasa cu Smantana
200 g sunca afumata(sau sunca presata, salam uscat, sau ce aveti la indemana)
1 ou
patrunjel verde
1 ardei gras rosu
250 g Cascaval afumat-Delaco
1 ou (doar galbenusul) pentru uns aluatul
seminte de mac(susan, chimen, ce aveti la indemana)
sare, piper dupa gust
Preparare Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider de la o zi la alta(asa procedez eu).Se intinde pe suprafata de lucru si se fac pe ambele parti crestaturi lasand pe mijloc o banda de aluat netaiat(vezi in imaginile de mai jos)in jur de 6-7cm.
Ne apucam sa pregatim umplutura.
Intr-un vas punem Crema de Branza Milkana,Branza Pufoasa cu Smantana ardeiul gras taiat marunt, sunca taiata, oul, patrunjelul verde taiat marunt, si 250 g cascaval afumat ras. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Punem 50 g cascaval ras pe partea netaiata al aluatului si umplutura o punem peste cascavalul ras, inchidem capetele si lateralele taiate le aducem peste umplutura acoperind umplutura.
Ungem aluatul cu galbenus de ou frecat cu putina sare, presaram rulada cu seminte de mac si o asezam in tava, pe hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit. Lasam pana vedem ca foietajul s-a rumenit deasupra si a crescut frumos. Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se poate taia.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Ghid Restaurante
22/11/2016 at 10:44Multumesc pentru aceasta reteta interesanta.