Rulada Aperitiv de Branza in Sunca
Iata inca un Aperitiv Festiv caruia ii sade bine la loc de cinste pe masa incarcata cu bunataturi. Aceasta Rulada Aperitiv de Branza in Sunca se pregateste foarte usor este deosebit de bun si aspectuos. Va recomandam sa rasfoiti si alte Retete cu Aperitive la fel de apetisante.
Ingrediente Rulada aperitiv de branza in sunca
500 g branza de vaci (scoaca sau branza dulce)
400 g amestec de legume(ce prefera fiecare)
10-12 felii sunca Praga pentru tapetat forma de chec
10 felii sunca praga pentru umplutura
2 cartofi fierti in coaja apoi taiati cubulete
5 oua fierte
5-6 linguri smantana
sare, piper dupa gust
2 plicuri gelatina (1 plic=10 g)
Preparare Rulada aperitiv de branza in sunca
Legumele se fierb in apa cu sare. Cartofii se fierb si ei dupa care se curata si taie cubulete. Ouale fierte se curata si se pun deoparte. Branza se paseaza si se adauga la ea legumele, cartofii, 10 felii sunca praga taiata cubulete, smantana.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adaugam gelatina inmuiata in 50 ml apa rece si apoi usor incalzita(nu fierbeti ci doar incalziti USOR!!!!).
O forma mai mica de chec o tapetam cu folie alimentara si pe fund ei asezam un rand de felii de sunca Praga, lasand capatele sa urce pe peretele lateral al formei. Punem peste feliile de sunca o parte din umplutura de branza, peste asezam ouale fierte si restul de umplutura de branza.
Acoperim deasupra cu restul de felii de sunca, inchidem totul cu folie alimentara si lasam la rece pentru 4-5 ore, ar fi indicat chiar o noapte intreaga sa stea la rece dupa care poate fi feliata.
Uneori avem nevoie sa ne prezentam si cu ceva mai deosebit mai ales cand asteptam musafiri. Nu trebuie sa ne facem griji ce aperitiv mai deosebit sa pregatim, avem noi mai multe retete din care sa alegeti doar una si sa o preparati.
Intrati la sectiunea cu Retete Aperitive si veti gasi multe idei cu aperitive festive.
Pofta Buna !